• DOLAR 34.265
  • EURO 37.564
  • ALTIN 2896.099
  • ...
Üniversite öğrencisinden örnek davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü birinci sınıf öğrencisi Hayrettin Bostan, 6 Ocak Pazartesi günü Atatürk Havalimanına gittiğinde uçağa binmeden son kontrol noktası lavabosunda, toplamda 7 bin lira değerinde, 1540 TL, 1100 euro ve 300 ABD doları buldu.

 

Bostan, paraların sahibini havalimanında bulamadığını, havalimanı danışmasını arayarak para kaybeden şahısların başvuruda bulunacağını düşünerek kendisinin irtibat numarasını bıraktığını ifade etti.

 

Daha sonra Hayrettin Bostan’ı arayan paranın sahibi Gaziantepli Faik Demir, paraların miktar ve adedini doğru söyledikten sonra Hayrettin Bostan paraları Faik Demir’e teslim edilmek üzere Ağrı Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne teslim etti.

 

Hayrettin Bostan örnek davranışından dolayı Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan makamına davet edilerek tebrik edildi. Kısa bir konuşma yapan Hayrettin Bostan, 7 bin liraya yakın parayı uçağı kaçırmamak için Ağrı’ya gelerek Emniyete teslim ettiğini ve ertesi gün paranın sahibinin kendisini aradığını ifade etti.

 

Bu örnek davranışından dolayı Hayrettin Bostanı tebrik eden Vali Dr. Mehmet Tekinarslan, "Kardeşimiz Hayrettin burada öğrenci. Kendisi çok örnek bir davranış sergilemiş. Havalimanında bulduğu önemli miktardaki parayı sahibine ulaştırmak için gayret sarf etmiş. Bizler de bu tür örnek davranışların toplumumuzda son derce yaygın olduğunu biliyoruz. Prıl prıl gençlerimiz dürüstlüğü hayatlarının merkezlerinde yaşatıyor ve yaşatmaya devam edecekler. Sergilediği bu örnek davranışından dolayı kardeşimizi tebrik ediyorum. ” dedi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir