• DOLAR 32.445
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2442.632
  • ...
"İktidara komplolarla saldırmak doğru değildir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 17 Aralık’ta yaşanan  rüşvet ve yolsuzluk  operasyonu ile ilgili açıklamada bulunan Özgür Eğitim Sen Batman İl Temsilciliği,  bazı güçlerin polis, yargıdaki ve medyadaki gücünü harekete geçirerek, Hükümeti kendi taleplerini yerine getirmeye zorlamasının hukuk dışı olduğunu savundu.

 

Özgür Eğitim Sen Batman İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer tarafından yapılan açıklamada, Sendika olarak, operasyon ile ilgili yapılacak olan hukuki sürecin sonuna kadar götürülmesi gerektiğini düşündükleri belirtilerek , “Ancak yapılan operasyonun gerçekten de sadece yolsuzluk yapan birilerini hukuk karşısına çıkarmak olduğuna inanmıyoruz. Operasyonun başlaması, işleyişi ve operasyonu savunan çevrelerin kimlikleri, kamuoyunun geniş bir kesiminde bu kanıyı oluşturmuştur. Hükümet tarafından  ‘paralel devlet’ olarak tanımlanan yapının hararetle savunduğu bu operasyonun, seçimle iş başına gelmiş meşru iktidarı alaşağı etmeye yönelik bir sürecin başlangıcı olduğu gün geçtikçe daha  net ortaya çıkmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

 

Açıklmanın devamında, bazı güçlerin gücünü harekete geçirerek Hükümeti kendi taleplerini yerine getirmeye zorlamasının hukuk dışı olduğunu söyleyen Sevinçer, “Bu anlamda seçimle iktidara gelmiş bir hükümetin demokratik ülkelerde iktidardan uzaklaştırılmasının ancak seçim yoluyla olabileceğini, bunun dışında müracaat edilecek yol ve yöntemlerin gayr-ı meşru olacağına inanıyoruz. AK Parti Hükümetinin yaptığı ve yapacağı yanlışlar elbette eleştirilecek, bunlar karşısında muhalefet yapılacaktır. Ancak bazı güçlerin polisteki ve yargıdaki veya medyadaki gücünü harekete geçirerek Hükümeti kendi taleplerini yerine getirmeye zorlaması gayr-ı hukukidir. Söz konusu operasyonun  bir yıldan fazla bir süreyi geçen bir hazırlık süreci olmasına rağmen başlatılmayıp bekletilmesi ve Hükümetin hazırladığı  dersanelerin kapatılmasını öngören kanun tasarının akabinde düğmeye basılarak başlatılması, bunun açık göstergesidir.”dedi.

 

Bazı güç odakların meşru iktidara karşı komplolarla saldırmasını doğru bulmadıklarını vurgulayan Sevinçer, “Özgür Eğitim-Sen olarak, ilkeli duruşumuzdan hiçbir zaman taviz vermeyerek, kime fayda sağlayıp sağlamadığına bakmaksızın haktan ve hukuktan yana tavrımızı koymak bizim için varlığımızın  bir zorunluluğudur. Bu anlamda yolsuzluk rüşvet, iltimas gibi bir toplumu ifsada boğan fiillerin kim tarafından işlenirse işlensin cezalandırılması gerektiğini ifade ediyoruz. Beri taraftan yine kim olursa olsun ve kime karşı olursa olsun bazı güç odaklarının meşru iktidara karşı komplolarla saldırmasını doğru bulmadığımızı ifade ediyoruz.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir