• DOLAR 32.421
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2441.32
  • ...
Terör rejimi israil işgale devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Terör rejimi israil`in, Batı Şeria`da 272 yeni konut inşası için ihale açtığı bildirildi.

Filistin topraklarındaki yahudi yerleşim faaliyetlerine karşı mücadele eden israilli "Barış Şimdi" örgütünden yapılan yazılı açıklamada, israil makamlarının açtığı ihalenin Batı Şeria’nın orta kesimindeki Ofra yahudi yerleşim biriminde 250, Karni Şomron yerleşim biriminde ise 22 konut inşasını içerdiği, inşaat çalışmalarının yakında başlayabileceği belirtildi.

İhale kararının, Ortadoğu barış sürecinde mesafe alınması amacıyla mekik diplomasisi yürüten ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin bölgeden ayrılmasından önce onaylandığı kaydedilirken, Ofra yerleşim birimi için de oluşturulduğu 1975 tarihinden bu yana ilk defa kapsamlı bir yerleşim planı hazırlandığı ifade edildi.

Daha önce açıklama yapan israilli yetkililer, "Kerry’ye saygı duydukları ve onun rağmına davranmak istemedikleri için" yeni yerleşim planlarının ilanını daha sonraya ertelediklerini duyurmuştu.

Terör rejimi israil ile Filistin arasındaki barış müzakereleri, israil`in Batı Şeria ve Kudüs`teki yerleşim faaliyetlerini durdurmayı reddetmesi üzerine 2010 yılının ekim ayında kesilmiş, daha sonra ABD`nin aracılığıyla geçen temmuz ayında tekrar başlatmıştı.

israil`in Filistin topraklarında yürüttüğü yasadışı yerleşim faaliyetleri, barış sürecinin önündeki en önemli engeller arasında gösteriliyor. Gittikçe sayıları artan ve işleyen bir Filistin devletinin kurulmasını imkânsız hale getiren yasa dışı yerleşimler, ABD ile israil’i de sık sık karşı karşıya getiriyor. israil’in Doğu Kudüs ve Batı Şeria’daki yasa dışı yerleşimlerinde 500 binden fazla israilli yaşıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir