• DOLAR 32.469
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2435.94
  • ...
TÜİK'te yeni dönem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ZONGULDAK - TÜİK Zonguldak Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre; 2014 yılından itibaren Zonguldak, Karabük ve Bartın’daki tüm işyerleri anketlerini web üzerinden dolduracaktır.  

 

TÜİK tarafından işyerlerine yönelik olarak yapılan araştırmalar, daha önce internet üzerinde geliştirilen uygulamalar yoluyla ve ayrıca e-posta ve kâğıt ortamında yapılmaktaydı.

 

Kurum, dünyada ve ülkemizde sürekli gelişen teknolojiye ayak uydurmak, işgücü ve zaman maliyetini en aza indirmek, zamanlı veri üretimi yapabilmek amacıyla işyeri bazındaki araştırmaları bundan sonra sadece internet üzerinden geliştirilen uygulamalar ile yürütmeye karar vermiştir.

 

Türkiye genelinde ilk defa uygulanacak anket yöntemi bu yıl başlayacak olup, böylece bütün işyeri araştırmaları da elektronik ortamda derlenmeye başlanacaktır. İmalat, inşaat, ulaştırma, toptan ve perakende ticaret v.b. sektörlerde faaliyet gösteren işletmeler anket kapsamındadır.

 

2007 yılında Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) ile nüfus sayımlarını elektronik ortama alarak önemli bir adım atmış olan TÜİK, bu sefer de işyeri istatistiklerini web üzerinden derlemeye başlayarak önemli bir mesafe daha almış olacaktır. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir