• DOLAR 32.47
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2447
  • ...

BURSA - Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından 14 Ocak 2014 Salı günü Bursa’da Kümelenme ve Rekabetçilik Zirvesi gerçekleştirilecek.

 

“Uluslararası rekabet için bölgesel işbirliği” ana temasıyla gerçekleştirilecek olan zirvede Kümelenme konusu ele alınacak.  Bursa Eskişehir ve Bilecik’ten özel sektör, kamu ve değişik sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılacakları zirve kapsamında düzenlenecek “Kümelenmenin Rekabetçiliğe Katkısı” konulu panele de Kalkınma Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı’nın yetkililerinin yanı sıra, Eskişehir Sanayi Odası, OSTİM ve Ege İhracatçı Birlikleri yöneticileri konuşmacı olarak katılacak.

 

BEBKA tarafından düzenlenen ve 14 Ocak Salı günü 09.00-16.30 saatleri arasında Bursa Crowne Plaza Otel’de gerçekleştirilecek Kümelenme ve Rekabetçilik Zirvesi’nin öğleden sonraki bölümünde yapılacak 4 oturumda ise kümelenme konusunda tecrübe paylaşımlarında bulunulacak. Türkiye’nin değişik bölge ve sektörlerinden küme temsilcilerinin katılacağı bu bölümde kümelenme ile ilgili önemli hususlar katılımcılara aktarılacak.

 

Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerinde kümelenme konusundaki farkındalık ve bilgi birikiminin artırılmasına katkı sağlaması hedeflenen etkinlikte, BEBKA’nın kümelenme ile ilgili bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi verilecek. Ayrıca oluşturulacak olan teknik yardım masasında BEBKA, Ekonomi Bakanlığı ve diğer kurumların küme destekleri hakkında bilgiler verilecek. Kümelenme ve Rekabetçilik Zirvesi’nin online kayıt formuna ve detaylı programa ajansın internet sayfası www.bebka.org.tr adresinden ulaşılabilir. (Zeki Aras-İLKHA)