• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
Genç doktor için cenaze töreni düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde dün sabah hayatını kaybeden kemik iliği kanseri hastası Doktor İshak Canan için Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir tören düzenlendi.

 

Törende konuşan Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Canan hakkında şu bilgileri verdi: “Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesinde mezun olan ve 2004 yılında ilk defa Van’ın Çatak ilçesinde doktor olarak göreve başladı. Çatak’ta başladığı doktorluk hayatına, Edremit 12 No’lu aile Sağlığı Merkeziyle neticelendi. Bir hastalığa yakalandı. Uzun yıllar o hastalığın pençesiyle mücadele etti. Allah onun babasına ailesine ve tüm sevenlerine sabır versin.”

 

Yaklaşık sekiz yıldır kemik iliği kanseri hastalığı ile mücadele eden Doktor İshak Canan'ın Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi gördüğünü ve 3 aylık evli olduğunu söyleyen Milletvekili Esat Canan ise, “Bugün bir evladımızı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Ailesi olarak içimiz buruk, bizden bir parça kopmuş. Ama bütün meslektaşlarından bize gelen mesajlar, bizi yalnız bırakmayan tutumları bize teselli vermiştir. Ben buradan bu hastanenin önünde bütün meslektaşlarına baş sağlığı diliyorum.” diye konuştu.

 

Kur'an-ı Kerim'in okunduğu törende helallik alındıktan sonra genç doktorun cenazesi defnedilmek üzere Yüksekova ilçesine bağlı Karlı köyüne götürüldü. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir