• DOLAR 32.483
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2439.675
  • ...
Yardımlar terör kapsamında değerlendirildi: 50 yıl ceza
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- 2010 yılında Gaziantep`te yapılan eş zamanlı baskınlarla El-Kaide üyesi suçlamasıyla gözaltına alınan: İsmail Pektaş, Selçuk Durdu, Fatih Pektaş, Abidin Aygün, Fikret Palancı, Miktat Çulha ve İlker Akbaş isimli şahısların son duruşması Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yapıldı.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, eşleri hayatlarını kaybetmiş yardıma muhtaç üç kadın ve çocuklarına yapılan yardımları, El-Kaide örgütü faaliyeti kapmasında değerlendirerek 7 kişiye 50 yıl ağır ceza verdi.

Geçen hafta; 26 Aralık 2013 tarihinde yapılan son duruşmada, eşleri hayatlarını kaybetmiş yardıma muhtaç üç kadın ve çocuklarına yapılan insani yardımları, El-Kaide`ye yardım etme ve üyelik olarak değerlendiren Malatya 3. Ağır Ceza mahkemesi, 7 kişiye 6,5 yıl ile 9 yıl arası değişen ağır cezalar verdi.

Kararın, hukuk skandalları halkasına yenisini eklediğini belirten sanık Avukatlarından Halil Kılıç, "İki kardeş arasındaki normal telefon görüşmeleri, yardıma muhtaç üç bayan ve çocuklarına yapılan yardımları, hukuka aykırı şekilde elde edilen bir kişinin beyanları esas alınmak suretiyle bu cezalar verilmiştir."dedi.

Tek suç delili: Yardım faaliyetleri
Av. Halil Kılıç, "Silah ve her hangi bir patlayıcı maddenin elde edilemediği, suç teşkil edecek başka her hangi bir delilin elde edilemediği bir davada, sadece yardım faaliyetlerini suç sayan bir değerlendirme yapılmıştır." İfadelerini kullandı.

Mahkemenin hukuksuz değerlendirmesine göre, birçok sivil toplum kuruluşunun yaptığı insani yardımların "terör faaliyeti" tehdidiyle karşı karşıya olduğunu belirten Av. Kılıç, sistemin çarpık zihniyetinin daha birçok mağduriyetlere sebebiyet vere bileceğini vurguladı.

(Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir