• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

BURSA - Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANSİAD), Balkan ülkelerinde yoğun katılımlarla gerçekleştirdiği 'Ekonomi Zirveleri'ne bir yenisini daha ekliyor. BALKANSİAD Başkanı Naci Şahin, beraberindeki heyetle 09-12 Ocak tarihleri arasında Romanya'ya gidecek.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te gerçekleştirilecek 'Romanya Ekonomi Zirvesi' dört gün sürecek. Zirveye Bursa'dan çok sayıda sanayici, iş adamı ve akademisyen katılacak. Zirvelerde toplu görüşmelerin yanı sıra ikili görüşmeler, ticari ziyaretler ve keşif gezileri yapılacak.

2013 yılında 6 Balkan ülkesinde gerçekleştirdikleri ekonomi zirvelerine yeni yılda da devam edeceklerini belirten Naci Şahin, "Önümüzde, 9 Ocak'ta başlayacak ve dört gün sürecek Romanya ekonomi zirvesi var" dedi.

Ekonomi zirvelerine çok sayıda Türk işadamıyla birlikte gittiklerini ve söz konusu ülkenin de birçok iş adamıyla katılım sağladığını vurgulayan Naci Şahin, ciddi ekonomik ilişkilerin geliştirildiğini ve BALKANSİAD'ın bu ticari ilişkilerin gelişmesinde köprü vazifesi gördüğünü belirtti. Şahin aynı zamanda 2014'ün ilk sinerjisi olan BALKANSİAD 8. Sinerji Toplantısının da 19 Şubat'ta gerçekleştirileceğini ve başarılı işadamlarının çeşitli kategorilerde ödüllendirileceğini ifade etti.

Eğitimde de Köprü Olacağız
Uludağ Üniversitesi ile ortak çalışmalara imza attıklarının ve bu çalışmalardan önemli sonuçlar elde edildiğinin altını çizen Naci Şahin, çok sayıda öğrenciye burs ve staj imkânı sağlandığını belirterek kurulan Balkan Türk Eğitim Vakfı ile eğitime yönelik hamleler yapacaklarını vurguladı. Naci Şahin, Balkanlar ile Türkiye arasında ekonomide olduğu gibi eğitimde de köprü olmak istediklerini ve bu hedef doğrultusunda 2014 yılında gerçekleştirecekleri ekonomi zirvelerinin yanında eğitim zirveleri de düzenleyeceklerini belirtti. Açıklamalarına devam eden Başkan Naci Şahin, "Uludağ Üniversitesi Rektörü Kamil Dilek ve çalışma grubu ile BALKANSİAD Eğitim Komite Grubu toplantılarında alınan kararlar ile Bulgaristan, Kosova, Makedonya'daki Ekonomi Zirvelerine Uludağ Üniversitesinin üst düzey yöneticilerini de BALKANSİAD götürecek.

Balkanlardaki üniversite üst düzey yöneticileri ile görüşülüp üniversiteleri ziyaret edilerek karşılıklı görüşmelerle en iyi neticeleri almak için eğitimde de Bursa Balkanlar arasında köprü vazifesini BALKANSİAD üstelenecek ve eğitim adına gereğini en iyi şekilde yapacağız" diye konuştu.(Zeki Aras-İLKHA)