• DOLAR 32.468
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2436.26
  • ...
İhvan`dan Yalanlama: Saldırılarla Hiç Bir İlgimiz Yoktur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE - Müslüman Kardeşler Teşkilatı`ndan yapılan açıklamada, İçişleri Bakanı Tümgeneral Muhammed İbrahim`in, İhvan liderlerinden Saad Hüseyin`in oğlu Yahya el-Mucdi`yi, Dekahliye Emniyet Müdürlüğünü hedef alan saldırının planlayıcıları arasında olmakla suçlamasını kabul etmedikleri vurgulandı.

Açıklamada, "Beyt el-Makdis ve ona bağlı Ketaib el-Furgan örgütü ile hiçbir ilgimiz ve bağlantımız yoktur. Dekahliye olayının etraflıca ve şeffaf bir şekilde araştırılıp aydınlatılması gerekir. İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim`in dile getirdiği suçlamaların hiçbirini kabul etmiyoruz. Dile getirilenlerin tamamı iftira" denildi.

Mansura kentinde bulunan Dekahliye Emniyet Müdürlüğüne 23 Aralık`ta düzenlenen saldırıda 16 kişi hayatını kaybetmiş, 100`ün üzerinde kişi yaralanmıştı.

El-Kaide bağlantılı Ensar Beyt el- Makdis ve ona bağlı Ketaib el-Furgan örgütünün üstlendiği saldırıdan sorumlu tutulan İhvan, 25 Aralık`ta Bakanlar Kurulu kararıyla "terör örgütü" ilan edilmişti.

Muhammed İbrahim, Mısır`ın darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi dönemindeki Hişam Kandil hükümeti kabinesinde de içişleri bakanı olarak görev yapıyordu.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir