• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
Çevreciler 2013 yılı çevre raporunu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, dernek binasında üyeleriyle saat 14.00'te bir araya gelerek Batman'ın 2013 yılı çevre durumu değerlendirme raporunu açıkladı.

 

Çevre raporunu, Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş okudu. Kavuş, dernek olarak kentteki çevreyi ve yaşamı olumsuz etkileyen her türlü kirlilik ve yanlış politikaları önlemek amacıyla 2001 yılından bu yana mücadele ettiklerini söyledi.

 

Doğaya zarar verecek her türlü unsura karşı çalışma yürüttüklerini belirten Kavuş, "Her türlü çevre kirliliğini önlemek, tehdit altındaki tabiat güzelliklerini kurtarmak, gelecek nesillere yaşanabilir bir doğa bırakmak, hatalı tarım teknikleri, ormanlık alanların yol edilmesi ve doğal varlıklara zarar veren unsurlara karşı çalışmalar yürütüyoruz. 2013 yılı çevre hakkı açısından dünyada ülkemizde ve kentimizde birçok ihlalin yaşandığı bir yıl oldu. Batman 2013 yılı içerisinde hava kalitesi açısından en karlı illerden biri olurken, mevcut yeşil alanlar zarar gördü, kentte betonlaşma da hızlı sürdü. Bundan böyle her sene rapor hazırlayarak çevre sorunlarına dikkat çekip çözümünü talep edeceğiz." dedi.

 

İşte Batman'ın 2013 yılı çevre durumu değerlendirme raporunun özeti:
- Sanayi kuruluşlarından kaynaklı motorlu taşıtların ekzoz gazları ve kış mevsiminde ısınma amaçlı yakacaklardan dolayı yaşanan hava kirliliği yoğun bir şekilde halk sağlığını tehdit etmektedir. Yıl içerisinde kirliliğin önlenmesi için doğal gazın konut ve meskenlerde yaygın hale getirilmelidir.

- TPAO ve TÜPRAŞ'ın atık sularının düzenli bir şekilde arıtılmadan İluh Deresi'nde açık bir şekilde akıtılmasından dolayı insan sağlığı üzerinde olumsuz etki yaratmaktadır.

- Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaların atıkları için her ne kadar arıtma sistemi kurulmuşsa dahi düzenli çalışmadığından atık sular tarım arazilerine akmaktadır.

- Batman'daki yeşil alanlar 2013 yılında konut ve yol benzeri çalışmalardan zarar gördü. Belediyenin Turgut Özal Bulvarı vizyon çalışmasında ağaçların bir kısmı zarar gördü.

- Anızların bilinçsiz bir şekilde yakılması çevre felaketi yaşattı. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir