• DOLAR 34.155
  • EURO 37.984
  • ALTIN 2882.577
  • ...
Kemiklerden birinin sahibi belirlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yapılan kazılarda bazı kemikler bulunmuştu. Yapılan DNA testinde bir kişinin kimliği belirlendi. İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şube Başkanı Erdal Kuzu, Tilzerin Köyü'nde elde edilen 3 insana ait kemiklerden bir tanesinin 1995 yılında Dargeçit ilçesinde gözaltına alınıp kendisinden bir haber alınmayan Abdurrahman Coşkun'a ait olduğunu söyledi.

 

Kuzu, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun gönderdiği raporla kesinleşen Coşkun'dan sonra diğer 2 kişiye ait kemikler üzerindeki tıbbî çalışmanın da yakın zamanda sonuçlanmasını beklediklerini kaydetti. Kuzu, kayıp yakınları ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, kayıp kişilerin bulunması için Tilzerin Köyü'nde 10 Haziran 2013 günü kazı çalışması yapıldığını ve kazıda 3 kişiye ait kemik parçaları bulunduğunu hatırlattı.

 

55 kişinin akibeti
İHD Mardin Şubesi'nin Mardin ve ilçelerinde 1993 ve 1996 yılları arasında kaybettirilen 55 kişinin akıbetinin ortaya çıkarılması için savcılıklara yaptığı başvurular neticesinde, Kızıltepe'ye Bağlı Tilzerin (Aysun) Köyü'nde bulunan doğal su kuyularında kazı çalışmaları yapılmıştı. Kazı sonucunda 3 kişiye ait kemiklere ulaşılmıştı.

 

Garip bir duygu yaşıyoruz
Abdurrahman Coşkun'un cesedine ulaştıkları için sevinme ve üzülme arasında garip bir duygu yaşadıklarını da söyleyen Kuzu, "Bulunan kayıp insanlar yaşanılmış kirli bir savaşın acı delilleridir. Yargı makamlarının bulunan bunca delil karşısında artık harekete geçmesi gerektiğini düşünüyoruz. Soruşturmanın genişletilerek bu cinayet şebekesinin deşifre edilmesi ve bu katillerin delilleri karartmalarını önlemek için bir an önce güvenlik tedbirlerine başvurulması gerektiğini düşünüyoruz."dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir