• DOLAR 34.113
  • EURO 38.148
  • ALTIN 2871.63
  • ...
"Her Sınıfın Bir Yetimi Olsun"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - İnsani Yardım Kuruluşu olan İHH'nın Türkiye genelinde başlatmış olduğu, "Her Sınıfın Bir Yetimi Olsun" projesi hakkında İLKHA'ya açıklamalarda bulunan İHH Mersin Şube Başkanı Mesut Kayacı, asıl amacın çocuklara hayır yapma ve kardeşlik duygularının öğretilmesine yardımcı olma olduğunu dile getirdi.

"Her Sınıfın Bir Yetimi Olsun" diyerek sözlerine başlayan Mesut Kayacı, projenin Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte hazırlandığını ve protokol imzalarının atıldığını belirtti. Kayacı, "Milli eğitim Bakanlığımız tarafından bütün okullarımıza ve özel okullarımıza dahil olmak şartı ile yazı gönderildi. Bu bir gönüllülük işidir." dedi.

Çocukların kendi harçlıklarından paralarını artırarak bir yetime sahip çıkma duygularının pekiştirilmesini istediklerinin altını çizen Kayacı, projenin amacı hakkında ise, "90 TL'yi 30 kişilik sınıfa böldüğünüz zaman bu o kadar küçük bir meblağ oluyor ki. Hayra harcamayı, çocuklarımıza öğretmek gerekiyor. Paralarını lüzumsuz yere harcaya bilirler. Dernek olarak, çocukların paralarını hayra harcamalarını öğretmeye çalışıyoruz. Hem de bu duyguları öğrenecek, bunu öğrenmek içinde biz arada vesile olmaya çalışıyoruz. Kardeşlik duygularının gelişmesi, insanların birbirine sahip çıkabilmesi gerekir. Bu duyguların insanlar arasında yayılabilmesi, işte bu bir iyilik hareketi oluyor." diye konuştu.

Hayrı yapmayı kabul eden sınıflara set dağıtılacağını belirten Kayacı, settin içeriği hakkında ise şu bilgileri verdi: "Bu proje dahilinde sınıfların bir temsilcisi olacak. Sınıflara katmak için kumbaralarımız var. Öğrenci kardeşlerimizin bilgilenmesi için CD'lerimiz var. Yetimlerle ilgili bir kitapçığımız var. Öğrencilerimize bunlardan dağıtacağız. Öğrencilerin bilgilenmesi amacı ile. Dünya yetimlerini anlatan CD'lerimiz ile de dünyada yetim kalmış ve bu yetimlere neden sahip çıkılması gerektiği anlatılmaktadır. Bir de bir fidemiz var. Öğrenciler sınıflarında birkaç ayda, fideyi büyütecekler. Daha sonra okullarının bahçesine yetim kardeşlerinin anısına dikecekler. İsteyen sınıflarımıza set halinde gönderiyoruz." dedi.

Dernek olarak yapacakları çalışmalar hakkında ise Kayacı şunları kaydetti: "Broşürlerimiz Mersin'de ki tüm okullarımıza gönderildi. Okullarımızı ziyaret edeceğiz. Müdürlerimizi ziyaret edeceğiz. Bu proje gönüllülük esasına dayandığı için okullarımızda konferanslarımız olacak ve bu broşürlerimizi panolara asacağız. Elimizdeki bu seti isteyen sınıflara göndereceğiz. Hangi devlette isterlerse, yani Filistin olabilir, Çeçenistan olabilir, Azerbaycan olabilir. 160 devlette bizim yetimlerimiz var. Onlarla kardeş ediyoruz. Onlar, onların yetim kardeşleri oluyor." şeklinde belirtti. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir