• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Öğrencilerin devamsızlıkları masaya yatırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilkokul ve ortaokullarında devamsızlığı yoğun olarak yaşandığı okul müdürleriyle toplantı yaparak, devamsızlığın sebep ve sonuçları masaya yatırıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, toplantıda yaptığı konuşmasında, "Genelde göçle gelen ailelerin yerleştiği yerleşim merkezlerindeki okullarımızda öğrenci devamsızlığının sık yaşandığı görülmekte. Bu nedenle özellikle bu okullarımızda görev yapan yönetici ve öğretmenlerimizin konu üzerine yoğunlaşarak okulun ve eğitimin önemini vurgulamak ve anlatmak için velilere ev ziyaretleri yapmaları büyük önem taşımakta. Veli ve ev ziyaretlerinin sağlıklı ve verimli olması için kısa ve uzun vadeli planlamalar yapılması gerekmekte. Öğrenim çağı dışına çıkan öğrencilerin açık ortaokul ve liselere yönlendirilmesi gerekmektedir." dedi.

Tarsus'ta ilköğretimde okullaşma oranının yüzde 98.4 olduğunu belirten Demir, "Hedefimiz olan yüzde 100 okullaşma oranının sağlanabilmesi için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini söyledi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir