• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
HÜDA PAR Nusaybin Belediye Adayı Basını Ziyaret Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Hür Dava Partisi Nusaybin Belediye Başkanı adayı Seyfettin Ağırman ve beraberindeki parti üyeleriyle beraber, ilçede faaliyet yürüten Nusaybinim.com, Nusaybin Postası ve İpekyolu gazetelerinin genel yayın yönetmenlerini ziyaret etti.

Hür Dava Partisi`nden Nusaybin Belediye başkan adaylığı kesinleştikten sonra ilk ziyaretini basına yaptığını dile getiren Seyfettin Ağırman, öncelikle sükûnet içerisinde bir seçimin olmasını, halkın tercihine saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Nusaybin`in hizmet açısından ihmal edildiğini dile getiren Ağırman, seçildiği takdirde halkın malını yetim malı gibi koruyacaklarını, "Dürüst Belediyecilik Gerçek Hizmet" doğrultusunda hizmet edeceklerini dile getirdi.

Bir gazetecinin tahliye edilen BPD milletvekilleri ile ilgili sorduğu soru üzerine tahliyeleri bir insani hak olmakla beraber halkın verdiği bir ruhsat olarak değerlendiren Ağırman, diğer milletvekillerine tanınan hakların bu milletvekillerine de tanınması gerektiğini söyledi.

Ağırman, "Milletvekillerinin tahliye edilmesi bizim açımızdan ve partimiz açısından uygun bir karardır. Sadece milletvekilleri değil, şuanda cezaevinde olan tüm siyasi tutukluların, hükümlülerin ve mağdurların da serbest bırakılması gerekir. Toplumsal barış olacaksa toplumsal bir kapsam alanı da olmalıdır. Sadece kişilere göre yargılama ve adalet olmaz. Biz bunu her zaman dile getiriyoruz. Adalet herkes için lazımdır ve gereklidir." diye konuştu.

Seçimlerde propagandanın çok etkili olduğunu, basının tarafsız davranmasını beklediğini dile getiren Ağırman, halka hizmet noktasında basının üzerine çok iş düştüğünü, özelikle seçimlerin istismar edildiği bölgede basının daha fazla duyarlı olmasını beklediklerini dile getirdi. (Halil Akbalık - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir