• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Rüyayla Amel Edilmez!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hüseyin Kaya / Doğruhaber
Haber Yorum
 
Rüyalarla aranız nasıl bilmem; ama rüyalarını esas alarak gidişatı değerlendirenler beni hep korkutmuştur.

Rüyayı boş bir şey olarak nitelendirmiyorum, yanlış anlaşılmasın. Peygamber rüyalarının “vahiy” olduğu konusu vahyin iniş çeşitleri anlatılırken söylenir. Peygamber aleyhissalatu vesselamın ‘Vahyin kırk cüzünden bir cüz’ dediği “Mübeşşirat” yani müminin gördüğü rüyalarla ilgili de kötü bir şey söylemiyorum.

Sadece “Rüya ile amel edilmez” kaidesinin göz önünde bulundurulması, önceliğin dinin esasları olduğunun bilinmesi gerektiğini söylüyorum.

Aşağıda Timetürk sitesinden bir yazıdan kısa bir bölüm aldım. Yorumu sonra yapayım.

“Kemalettin Özdemir’i tanır mısınız bilmem, ama Gülen çevresinin çok çok iyi tanıdığı bir isim. Babası Said Özdemir gibi Nur hareketinin çilekeşlerinden… Bugün yaşananları, hükümetin Gülen Hareketi hakkında nelere sahip olup olmadığını anlamak bakımdan çok önemli bir isim Kemalettin Özdemir…

Kemalettin Özdemir mevzuuna geçmeden önce herkesin Gülen hareketindekilere sorduğu o meşhur soru ile başlayalım: “Şu ana kadar ölümüne AK Parti’yi destekliyordunuz” Şimdi ne oldu size…

Cemaat üyeleri inanmayacaksınız ama bunu bir rüya ile anlatıyorlar… Doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama dün Mehmet Baransu, “Ben de aynı rüyayı gördüm” deyince bunu yazmaya karar verdim.

Rüya 2004 yılında Amerika’da görülüyor… Rüyayı gören Fethullah Gülen
Cemaate göre 2004’te görülen rüya gerçek oldu.

Rüya şöyle: “Takkeyle mağaraya giren Başbakan Erdoğan, generallerle birlikte üniforma giyerek mağaradan çıktı. ” yani Mağaraya sivil giren Erdoğan, Gülen’in gördüğü rüyada asker üniforması ile çıkıyordu

O gün bu rüya üzerine Erdoğan’ın yanında durulmasına karar veren Gülen, bugün gelinen noktada bu rüyanın gerçekleştiğini ve Erdoğan’ın takke yerine askeri üniforma giyerek kendilerini bitirmeye çalıştığını öne sürüyor.”

Yani şimdi tüm bu savaş bir rüya ile mi belirlenmiş. Yok artık!

Esaslara dikkat edilirse daha itinalı bir dil kullanılıp daha temkinli davranılabilir.

Bakın ilmi bir kitapta rüya konusu nasıl anlatılmış:

“Rüyaya göre hareket ve rüyaya istinad etmek doğru değildir. Hatta fıkıh kitapları beyân ediyorlar: Şeytan her ne kadar Peygamberin suretine giremezse de Şaban’ın yirmi dokuzunda Peygamber (sav) herhangi bir kimsenin rüyasında yarın Ramazan’ın birinci günüdür oruç tutunuz diye emretse de bu rüya ile amel edilmez. Çünkü rüya ilim olmadığı gibi zabt da edilmez. (Halil GÖNENÇ, Günümüz Meselelerine Fetvalar II. 300)”

Sanırım ne demek istediğimiz anlaşılmıştır.
 
 
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir