• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
"Sanatla Sağlığa" sergisi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Selçuklu Halk Eğitim Merkezi ile Meram Araştırma Hastanesi Beyhekim Psikiyatri Servisi tarafından açılan resim, ebru, oyuncak bebek yapımı, takı-tasarım yağlıboya seramik çiçek, ashap boyama, kurslarında yapılan eserlerin yer aldığı "4. Sanatla Sağlığa Sergisi" özel bir alış-veriş merkezinde açıldı.

Açılış töreninde konuşan Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, "Bu kurslarda psikiyatri servisindeki hastaların yapmış olduğu eserler bugün sergide sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Amacımız sağlıklı toplum, sağlıklı bireyler sloganıyla engelli bireyleri meslek sahibi yaparken, aynı zamanda tedavilerine yardımcı olmak ve onları topluma kazandırmaktır." ifadelerini kullandı.

Selçuklu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Latif Kaya, "Halk Eğitimi Merkezi, her yaştan insana ilgi alanlarına yönelik çağın ihtiyaçlarına uygun eğitimin verildiği kurumlardır. Avrupa Birliği Proje (What about Us) kapsamında açtığımız 4.Sanatla Sağlığa kurslarımızda üretilen eserlerin sergilendiği bu sergimizde, Konya Eğitim Araştırma Hastanesi Beyhekim Psikiyatri kliniği ile işbirliği halinde Toplum sağlığı merkezinde açtığımız resim, Ebru sanatı, Keçe yapımı, yağlıboya resim, Takı Tasarım, Bebek yapma kurslarımızda hastalarımızın yaptığı eserlerin katılımıyla gerçekleştirdik. İnsanlarımızın tıbbi tedavi yanında, açtığımız meslek kursları ile onların tedavilerine yardımcı olmak, hastalarımızın topluma daha çabuk uyum sağlamalarına katkıda bulunmak amacıyla açılan kurslarımızın ne denli faydalı olduğunu ürettikleri eserleri ile bizlere ispatlamışlardır."dedi

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyhekim Psikiyatri Kliniği şefi Doç. Dr. İbrahim Eren ise yaptığı konuşmasında: "Hastanemiz toplum ruh sağlığı merkezinde hastalarımıza rehabilitasyon hizmetleri verilmektedir. Rehabilitasyonun bir parçası da sanatla uğraş terapisidir. Psikiyatri hastaları, yaşadıkları duyguları ve düşüncelerini, hastalığın belirli evrelerinde, özellikle de iyileşme dönemlerinde ya da kendilerini çok iyi hissettiklerinde sanat yönlerini ortaya koyarak ifade edeler. Kısacası, sanat terapisi sözün bittiği, yetersiz kaldığı yerlerde başlar. İnsanları iyileştirir, onarır dönüştürür." şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardında sergi, protokol üyelerinin kurdele kesimiyle açıldı. Sergi'de ayrıca Selçuklu Halk Eğitimi Merkezi İşaret Kursu öğrencileri bir kaç eseri işaret diliyle seslendirerek katılımcıların dikkatini çekti.

Selçuklu Halk eğitim Merkezi tarafından açılan 4. "Sanatla Sağlığa" sergisi 5 Ocak 2014 Pazar gününe kadar açık kalacağı öğrenildi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir