• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
"2013 yılı sağlık çalışanları adına kayıp bir yıl olmuştur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK- Tüm Sağlık-Sen Genel Sekreteri Yüksel Kılıç 2013 yılının bir değerlendirmesini yaparak 2014 yılına da 2013 yılında çözülmeyen sorunlarla girildiğini belirterek, 2013 yılının da çalışanlar adına kayıp bir yıl olduğunu iddia etti.

Kılıç yaptığı açıklamada, 2013 yılında yapılması gerekenlerin yapılmadan 2014 yılına girildiğini belirterek, "Sorunun yalnızca bir ucundan tutarak, belli bir alanda düzenleme yapmak değil, bütüncül bir yaklaşımla, toplumumuzun oluru ile milletimizi gelecek yüzyıllara taşıyacak, çağdaş, demokratik, katılımcı, çevreci ve insan odaklı bir Anayasa metnini baştan yazmak olmalıydı." Dedi.

Kılıç değerlendirmesinin devamında, Anayasanın, bir devletin temel kurumlarının işleyişini belirleyen, vatandaşlarının hak ve özgürlüklerini güvence altına alan, toplumun tüm kesimleri tarafından kabul görmüş, yazılı ya da yazısız kurallar bütünü olduğunu hatırlattı.

Zaman içinde değişen toplum ve ilerleyen demokrasi anlayışının daha özgürlükçü, daha çağdaş bir Anayasa ile desteklendiği takdirde toplumsal gelişme sağlanabileceğini ifade eden Kılıç, daha sonra şöyle devam etti: "Anayasaların değiştirilmesi ya da yeniden düzenlenmesinin, toplumun bir kesiminin değil tamamının onayı ile katılımcı bir anlayış içinde gerçekleşmesi zorunludur,2014 yılına girerken hala bu değişimi sağlayamamış olmanın karamsarlığı içindeyiz."

Demokratik bir toplumun en temel özelliklerinden biri de vatandaşlarına siyasete katılma, seçme ve seçilme özgürlüğü tanıması olduğunu belirten Kılıç devamla, "Ülkemizin en eğitimli kesiminden biri olan kamu görevlilerinin siyasete yapacakları katkı da son derece önemlidir. Daha demokratik bir sistem getireceğini iddia eden siyasi irade, kamu görevlilerinin siyasete katılma, siyasi partilere üye olma gibi en demokratik hakkını dahi vermemiş, yaklaşık 2,5 milyon kişilik eğitimli, tecrübeli ve birikimli kesimi siyasetin dışında tutulmuştur." İfadelerine yer verdi.

Bu durumun ülke içinde bir grubun siyaseten yasaklanması, en ilkel demokrasi anlayışıyla dahi bağdaşmayan bir tutum olarak 2013 yılında da sürdürülmüş olduğunu vurgulayan Kılıç, 2013 yılında gündeme dahi gelmeyen bu hususun başka bir bahara kaldığını kaydett. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir