• DOLAR 32.452
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2436.25
  • ...
Hakem Darbecilerden Korkunca...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır`da oynanan bir maçı yöneten hakem 4 dakika uzatma işareti yapacakken, Rabia işareti yapmamak için iki eliyle iki yaparak 4 dakikayı maçın dördüncü hakemine işaret etmek zorunda kaldı.

Mısır`da daha önce maç sırasında Rabia işareti yapan futbolcular hakkında soruşturma başlatıldığı için artık spor müsabakalarında sporcular ve hakemler daha temkinli davranıyor.

RABİA YAPMAYIM DERKEN ZAFER İŞARETİ YAPTI

Mısır`da Gouna ve El Entag El Harby futbol takımları arasında oynanan maçı yöneten Atef El-Afi adlı Mısırlı hakem, maçı dört dakika uzatacaktı. Ancak maçın dördüncü hakemine bunu nasıl belirteceği konusunda ciddi tereddüt yaşadı. Çünkü eğer eliyle dört işareti yapsa, bu Rabia işareti olarak anlaşılabilir ve başı belaya girebilirdi. O da hemen pratik zekasını çalıştırdı ve iki eliyle iki işareti yaparak dört rakamını oluşturdu. Rabia yapmayım derken zafer işareti yapan hakeme yine de Mısır federasyonu bir yaptırım uygular mı onu da zaman gösterecek...

HAKEM: SPORDA SİYASETİN YERİ YOK

Maçın sonunda Mısır`ın meşhur spor haber sitesi FilGoal`e konuşan hakem Atef El-Afi, "Futbolda siyasete yer yoktur. Sadece yanlış anlaşılmak istemedim. Mısır futbol federasyonundan herhangi bir yetkili herhangi bir işaret konusunda bize herhangi bir telkin veya talimatta bulunmuş değil. Bu benim kişisel tercihimdi ve futboldan mümkün olduğunca siyaseti uzak tutmak istedim" dedi.

DAHA ÖNCE SPORCULARIN BAŞI YANMIŞTI

Daha önce Al Ahly takımının futbolcusu Ahmed Abdelzaher gol attıktan sonra Rabia işareti yaptığı için takımdan uzaklaştırılmış ve Libya`da başka bir takıma transfer olmak zorunda kalmıştı. Mısırlı Kung-Fu dövüşçüsü Muhammed Youssef de Rusya`da düzenlenen müsabakalarda altın madalya aldıktan sonra Rabia işaretli tişörtle poz vermiş bu sebeple Mısır yönetimi tarafından bir sene müsabakalardan men edilmişti.

 

Rotahaber

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir