• DOLAR 32.449
  • EURO 34.79
  • ALTIN 2446.011
  • ...
Bitlis Emniyetinden kar lastiği kontrolü ve yol denetimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube amirliği tarafından trafikte asayişi sağlamak amacıyla şehirde farklı noktalarda trafik uygulamaları gerçekleştirildi.

Bitlis-Güroymak(Norşin) karayolunda yapılan uygulamaya katılan Bitlis Emniyet Müdürü Saadettin Akgüç, insanların daha güvenli bir şekilde seyahat etmeleri için bu uygulamaları gerçekleştirdiklerini söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 54 ilde kar lastiğinin zorunlu hale getirilmesinin ardından Bitlis merkez ve ilçelerinde kar lastiği denetimleri arttırıldı. Yapılan uygulamalarda araçlardaki lastiklerin kar ve dondan kaynaklı kaymalara dayanıklı olup olmadığına bakılıyor.

Akgüç gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hava Bitlis için son derece karlı ve soğuk durumdadır. Vatandaşlarımızın ve sürücülerimizin güvenliği için bütün önlemlerimizi aldık. Ülkemizde kış şartlarının yoğun bir şekilde geçtiği illerden biri olan Bitlis'te trafik önlemlerini en üst düzeyde gerçekleştiriyoruz. Araçlarda lastik kontrolü, zincir kontrolü ve çeşitli güvenlik araçlarının varlığı onların güvenli seyir halinde olması sağlanıyor." dedi.

Akgüç uygulama sırasında durdurulan araçlardaki vatandaşlar ile kısa sohbetler ettikten sonra, diğer uygulama noktalarını da ziyaret etti.

Sürücüler ise yolcuların güvenliği için yapılan uygulamadan memnuniyet duyduklarını dile getirdiler. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir