• DOLAR 34.246
  • EURO 37.957
  • ALTIN 2927.21
  • ...
Kadifekale`de Kentsel Dönüşüm Çalışmaları...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR- Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale Heyelan Bölgesi`nde kamulaştırma konusunda uzlaşmaya vardığı binaların yıkımında sona yaklaşıyor.

2007 yılından bu yana kamulaştırması tamamlanıp, yıkılan toplam ev sayısı 1518`e ulaştı. Afet bölgesi ilan edilen İmariye, 19 Mayıs, Vezirağa, Hasan Özdemir, Yeşildere, Kosova, 1.Kadriye, Altay ve Kadifekale mahallelerinde kademeli olarak 1968 konut yıkılacak. Halen yıkımların devam ettiği bölgede oturan vatandaşların bir kısmı konut bedelini nakit olarak alırken, bir kısmı da Uzundere`de Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan toplu konutlara yerleştiriliyor.

Yıkımlar tamamlandıktan sonra bölge rekreasyon alanı olarak düzenlenecek. Yıkılan yerlerin temizlenmesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi`nin heyelan bölgesinde yapacağı çalışmalar ise şöyle: `` Alanda peyzaj düzenlemesi yapılarak, kent bütünü için görsel ve fonksiyonel bir değer oluşturulacak. Yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları, pergolalı oturma birimleri, seyir terasları, piknik terasları, gezinti yolları, açık spor sahaları, çok amaçlı yeşil anfi, uçurtma tepesi ve çocuk oyun alanları yapılacak.``
İlyas Yıldız - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir