• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"10 gündür elektriğimiz yok"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Soğuk havanın başlamasıyla beraber elektrik kesintilerinin sık sık yaşanmasına tepki gösteren Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Huzurevleri mahalle sakinleri, yaklaşık 10 gündür elektriklerinin olmadığını ifade ederek DEDAŞ yetkililerinin kendileri ile ilgilenmediğini iddia ettiler.

Elektrik kesintilerinden dolayı Diyarbakırlılar tarafından sık sık meydana gelen tepkilere bir yenisi daha eklendi. Diyarbakır Kayapınar İlçesi Huzurevleri Mahalle sakinleri, 10 gündür elektriklerinin olmadığını söyleyerek Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye tepki gösterdi.

Elektriklerin olmadığından dolayı yaklaşık 20 gündür banyo yapmadığını ifade eden Abdullah Mızrak, DEDAŞ'a gitmelerine rağmen kimsenin gelip ilgilenmediğini iddia ederek evlerinde huzurun kalmadığını söyledi.

"Bütün mahalleli perişan durumdadır"
Yaklaşık 15-20 gündür elektriklerin olmadığından dolayı perişan bir halde olduklarını ifade eden Eşref Aşımi adlı mahalle sakini, "Kar yağdıktan beri elektrik yüzü görmemişiz herkes perişan durumda kimse ilgilenmiyor. Müdürlere kadar başvurmuşuz bizden kaçıyorlar. Yetkiler ellerinden ne geliyor ise yapsınlar biz sesimizi duyurmak istiyoruz mahalle sakini olarak hemen hemen her gün DEDAŞ'a gidip geliyoruz. Tamam, birilerini göndereceğiz diyorlar ama kimseyi göndermiyorlar." ifadelerini kullandı.

Aşımi konuşmasını şöyle sürdürdü, "Trafoların güzel bir bakıma geçmesi lazım bütün tesisatlar da dâhil bakımlarını yapsınlar biz parasını öderiz. Şuan bu mahallede herkes perişan bir durumdadır. Ben dün saat 3'ten 5'e kadar hastanede kaldım nerdeyse zatürreye yakalanıyordum." dedi.

DEDAŞ'a gittiklerinde yetkililerin kendilerine "Eylemde olduğumuz için elektriklerinizi yapmıyoruz" dediklerini ifade eden Mehmet Kaza Yelek adlı mahalle sakini ise "DEDAŞ'a gittiğimizde bize eylemdeyiz ondan dolayı gelemiyoruz diyorlar. Hiçbir şey anlamış değiliz. Bugün Müdürün yanına gittim bana yapamıyorum dedi. Yetkililerden elektriklerimizin yapılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu. (Ömer Yasin Ergin/Hamza Adıyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir