• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Mersin'de Girişimci kursiyerler sertifikalarını aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Mersin' Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, KOSGEB ve İş-Kur işbirliğiyle düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"ni tamamlayan 95 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Kursiyerlere Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer, KOSGEB Mersin Merkez Müdürü Mehmet Yılmaz ve İş-Kur Şube Müdürü Kürşad Dal tarafından verildi.

Sertifika dağıtım töreni öncesi söz alan Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Mersin'in çok büyük açığı olan girişimci sayısını arttırma amacıyla "Uygulamalı girişimcilik eğitimi" başlattıklarını ifade ederek, " Birçok kurum bu konuya uzak kalırken biz İŞ-KUR ve KOSGEB'le birlikte taşın altına elimizi sokarak bir yıl içerisinde 244 kişiyi eğitimden geçirdik. Bunlardan yüzde 30'u ekonomiye kazandırıldı" dedi.

Daha sonra söz alan KOSGEB Mersin Merkez Müdürü Mehmet Yılmaz'da yaptığı konuşmada 2013 yılsonu itibarıyla bütün hak edişlerin ödendiğini belirti. Türkiye genelinde yüz bin kişiye eğitim verildiğini ve bunlardan otuz bininin işyeri açtığına dikkat çeken Yılmaz, eğitim alanlarda kapatma oranının ise sadece yüzde 1 olduğunun altını çizdi.
İŞ-KUR Şube Müdürü Kürşad Alp'de girişimciliğin temelinde risk yattığını belirterek, bu anlamda vizyon ve misyon sahibi olmanın önemine değindi ve tüm kursiyerlere kurum olarak teşvikler ve eleman temini konusunda yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir