• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Esnaftan  kan bağışı kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Gaziemir Abdullah Arda Meydanı'nda kurulan Kızılay ünitesinde ilk kan bağışlarını Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Taşkın, Kaymakam Vekili Selim Sadık, kooperatif müdürü Ogün Taşkın, kooperatif yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile kooperatif çalışanları yaptı.

Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin organizasyonu ile gerçekleştirilen etkinliğin bir hafta boyunca ilçenin dört bir yanına asılan pankartlarla ve gönderdikleri SMS'lerle duyurulduğunu hatırlatan Kooperatif müdürü Ogün Taşkın, "Pankartların yanı sıra dağıtılan broşürlerle de 28 Aralık'ta tüm gün kan bağışı kabul edecek ünitenin çalışacağını duyurduk. Sadece esnaf sanatkarları değil, tüm Gaziemirlileri kan bağışında bulunmaya davet ettik. İlçe kaymakamlığı ve belediyemiz de çalışmalarımıza olumlu katkılar verdi" diye konuştu.

Bağışlanan bir litre kandan 3 ayrı hastanın yararlanabildiğine dikkat çeken Gaziemir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Taşkın ise; "Toplumsal yaşamda önemli işlevler üstelenen esnaf sanatkarlarımız bu anlamlı kampanyaya da öncülük etmişlerdir. Bu etkinliğimizle kanın acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğunu vurgulamak istedik. Kan, yapılamayan tek ilaç, üretilemeyen bir dokudur. Kanın tek temin kaynağı sağlıklı bağışçılardır. Ancak 75 milyon insanın yaşadığı ülkemizde kan bağış oranı nüfusun sadece yüzde 1'i kadardır. Burada en önemli sorun, gönüllü kan bağışçısı sayısındaki yetersizliktir. İnsanları kan bağışlamaya özendirmek için kampanya düzenledik. Sadece esnaf sanatkarlarımızı değil, durumu uygun olan herkesi gönüllü kan bağışçısı olmaya davet ediyorum" dedi.

Gaziemir Esnaf Kooperatifi'nin duyarlılığından büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Kızılay Derneği İzmir Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Burak Yurdakul da; "Kan vermek insan sağlığına son derece yararlı. Ayrıca verilen kan ile hiç tanımadığınız üç kişiye hayat imkanı sunuyorsunuz. Başta Kooperatif Başkanı Metin Taşkın olmak üzere, böyle bir kampanyayı hayata geçiren ve insanları kan vermeye özendiren yönetim kurulu üyelerini, denetim kurulu üyelerini, kooperatif müdürü Ogün Taşkın'ı, kooperatif çalışanlarını ve çağrıya uyarak kan veren vatandaşlarımızı kutluyorum" ifadelerine yer verdi. (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir