• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
"2013 yılı çalışanlar açısından hüsranla geçti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Türk Sağlık Sen Bingöl Şube Başkanı Salih Kızılboğa, çalışanlar açısından 2013 yılı değerlendirmesi yaptı.

 

Sağlık çalışanları için bu yılın hüsranla geçtiğini savunan Kızılboğa, "Maalesef aradan geçen bir yılda sağlık çalışanları yine unutulmuş, çalışanları memnun edecek ve talepleri karşılayacak düzenlemeler hayat bulmamıştır." ifadelerini kullandı.

 

2013'te döner sermayedeki adaletsizlikler giderilmediğini, sermayelerin emekliliğe yansıtılması talebinin görmezden gelindiğini kaydeden Kızılboğa, "Bu sorunları çözmek yerine 2013 yılında riskli birimlere kısmi süreli hizmet verenlerin alınterleri, emekleri ellerinden alınmıştır. Hizmet verdikleri sürelerde riskli birim katsayısından yararlandırılmaları sonlandırılmıştır. Öğle tatili kullandırılmayan sağlık çalışanlarının bir saat fazla çalıştırılarak uğradıkları haksızlık giderilmemiştir. Milletvekiline yıpranma payı verilirken, sağlık çalışanlarının hakkı olan yıpranma payı verilmemiştir. Görevde yükselme sınavında barajı geçen ama atanmayan 2 bin 351 kişinin feryadı, 21 bin hizmetlinin sesi duyulmamıştır. Hizmetlilerin memurluk talepleri göz ardı edilmiştir." dedi.

 

Şiddetin önüne geçilmesi ile ilgili caydırıcı düzenlemeler hayata geçirilmediğini de ifade eden Kızılboğa, 2013'ün ilk 8 ayında 7 bin 287 sağlık çalışanının şiddete uğradığını söyledi.

 

Kızılboğa sözlerini şöyle sürdürdü: "Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının sorunlarına çözüm aramak yerine onlara nöbet tutun denmiştir. Binlerce sağlık çalışanı atama beklerken Yunan doktorlar davet edilmiş, art niyetli açıklamalar yapılmıştır. 2013'te gündeme gelen ve kamuoyunda tam gün olarak bilinen torba yasada fırsat varken çözüm üretilmemiş, çalışanların taleplerini gerçekleştirmeye yönelik adımlar atılmamıştır. Torba yasada sadece 2011'de mağdur edilen ve maaşları ellerinden alınan araştırmacılar ile ilgili bir düzenleme yer almıştır. Bu da yeni bir kazanım değil 2 yıllık eziyetin sona erdirilmesidir…

 

500 bin sağlık çalışanı mağdur edilmiştir. Sağlık çalışanları 2013 yılında sorunlarla boğuşmak zorunda kalmıştır. Umarız 2014 yılı sağlık çalışanlarının memnuniyetini arttırmak adına çalışmalar yapılacağı bir yıl olur." (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir