• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
`Müslümanlar yılbaşı kutlamalarını abarttı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Genç Memur-Sen Mardin İl Başkanı Hamza Doğan yılbaşı münasebetiyle yaptığı yazılı açıklamada, Mardin`de yaşayan Süryanilerin elbette ki kendi dinlerinin gereğini yerine getirebileceklerini söyledi.

"Biz Müslümanlar bu geleneğin neresinde duruyoruz, bu geleneğin dinimizdeki yeri var mıdır ?" diye soran Genç Memur-Sen Mardin İl Başkanı Doğan, Peygamberimizin, "Her kim ki bir millete benzemeye çalışırsa o milletten olmuş sayılır." Hadisini hatırlatarak, "Hadisi şerifi bizlere en açık şekilde Müslümanca yaşamayı ve Hristiyan ya da Yahudilere benzememeyi emretmektedir." Dedi.

Doğan, Müslümanların yılbaşı kutlamasını abarttıklarına dikkat çekerek, Müslümanların bu kutlamaları Hıristiyanlardan daha fazla kutladığını ve en sefil bir şekilde tatbike çalıştıklarını ifade etti.

Doğan açıklamasının devamında, "Maalesef çoluk çocuğumuzu da alıştırdık. Yılbaşında onlara hindi götürmez, Noel baba ve hediye almazsak bize gücenirler. Hâlbuki kendi dinimizin mübarek günleri, kandil geceleri gelir geçer de haberimiz bile olmaz. Gerçek Müslüman`dan daha doğru ve nezih kimse olamaz. Etrafımızı saran ve gaflet içinde yüzen insan kalabalığının vurdumduymazlığı bize tesir etmemelidir," ifadelerine yer verdi.

"Müslümanları katledenlerin gününü kutluyoruz"

Yılbaşı âdetinin sahibi Hıristiyanların, Bosnalı çocukların ve kadınların namuslarını kirlettiğinin altını çizen Doğan, "Irakta milyonlarca insanın katline, evsiz kalmasına sebep oldular. Yanı başımızda Suriye`de hala katliamlar yaşanırken, Filistin bombalarla İsrail terörü tarafından zulüm görürken, Arakan `da Budist rahipler Müslümanları katlederken, Afrika`da Avrupa`nın sömürgesi altında Müslümanlar birbirine vurdurulurken, Türkiye, dış güçler tarafından operasyonlarla darbelere maruz kalırken oturup düşünmek yerine hala yılbaşı kutlamaları yapmak gaflet ve dalaletten başka bir şey değildir. Bütün bu insanlar Birleşmiş Milletler denilen Hristiyan topluluğunun gözetiminde vahşice katledilmektedir. Her taraf kan kokmakta iken, Müslüman kimin yılbaşını kutlayacak ve nasıl eğlenecek? " İfadelerini dile getirdi.

"Hayvan hakları savunucuları neden hindi kesimine sessizdirler"
Doğan yazılı basın açıklamasının devamında, "Bunun dışında hayvan hakları savunucuları ve çevreciler Mübarek Kurban Bayramında Müslümanların Allah yolunda kurban ettiği hayvanlara katliam etiketini yapıştırırken, sırf yılbaşı diye kesilen milyonlarca hindi ve çam ağacına neden sessiz kalmaktadır. Yılbaşında hindi ve çam katliamı yapılmasın. Güya çevreci bir ruhla iki ağaç için ülkeyi kaosa sürükleyenler yılbaşında kesilen on binlerce belki de milyonlarca çam ağacının kesilmesine neden sessiz kalmaktadırlar. " şeklinde açıklamada bulundu.

"Müslümanlar geçmiş yılın muhasebesini yapmalıdır"
2013 yılının bittiği bu günlerde yeni bir yıldan herkesin beklentileri olacaktır, diye sözlerine devam eden Doğan;" Burada Müslümanın yapması gereken bir şey varsa o da sadece nefis ve geçmiş yılın muhasebesidir. Geçen bir yıl her insanın ömründen kaybettiği bir yıldır. İnsan kaybettiği bir şeyi nasıl kutlayabilir ki. Hele de bu asla geri dönmeyecek bir şey ise. Bu sebeple kaybedilen bir yılda her Müslüman nefis muhasebesi yapmalı pişmanlıklarını hatırlamalı ve tövbe etmelidir," dedi.

"31 Aralık Mekke`nin Fetih Günüdür"
31 Aralık`ın ayrıca Mekke`nin fethinin olduğu gün olduğunu hatırlatarak, "Mekke, yeryüzünde Allah`a ibadet edilen ilk mabedin kurulduğu yer. Mekke, yeryüzünün göbeği, insanlığın ilk misafirhanesidir. Mekke vahyin başlangıcına şahit olmuş ve İslam`ın büyük fethine yürek fethine de tanıklık etmiştir. Mekke`nin fethi, sadece bir liderin veya bir grubun zaferi değildir. Mekke, hak ve batıl mücadelesinde bir şahittir. Hem izzet mücadelesinin, hem de zillet çırpınışlarının her aşamasına şahittir. Mekke`nin fethi gönüllerin İslam`a açılmasıdır." İfadelerini kullandı.

Doğan açıklamasının sonunda, Mardin Memur-Sen binasında Mardin Genç Memur-Sen tarafından düzenlenecek olan Mekke`nin Fethi konulu programın 31 Aralık 2013 saat 19:00`da başlayacağını belirterek, programa tüm halkı davet etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir