• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Suriyeli Aile Yardım Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Suriye`de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye`ye sığınan ancak kamplarda kalmayan Suriyeli mülteciler zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor.
 
Bitlis`in Tatvan ilçesi Bahçelievler Mahallesine yerleşerek zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren 10 kişilik Hamdi Ailesi, tek odalı bir evde yaşamaya çalışıyor. Şuana kadar sadece Umut Der`in kendilerine yardım ettiğini söyleyen evin reisi Mustafa Hamdi, hayırseverlerden ve yetkililerden yardım beklediklerini ifade etti.
 
Umut Der Tatvan Şubesi Yardım Komisyonu Başkanı Nihat Çeltik, Suriyeli aileyi kaldıkları evde ziyaret etti. Çeltik, "Bu soğuk kış günlerinde ilçemize gelen Suriyeli kardeşlerimizin bir nebze de olsa yaralarını sarmaya katkıda bulunduk. Yaklaşık bir buçuk aydan beridir ilçede bir odalı evde yaşam mücadelesi veren 10 kişilik Suriyeli aileye dernek olarak elimizden gelen yardımı yapacağız.`` ifadelerini kullandı.
 
Odun, kömür, soba, yiyeceklerinin olmadığını dile getiren Suriyeli Hamdi Ailesi, bu şartlar altında yaşama mücadelesi verdiklerini söyledi. Hamdi, "Ben Suriye`deyken hastanede çalışıyordum durumum Allah`a şükür iyiydi. Fakat Suriye`de yaşanan iç savaştan dolayı Türkiye`ye sığındık. Yaşadığımız evde ne yiyecek ne giyecek ne de yatacak bir döşeğimiz var. Allah`u Teâlâ Umut Der`den razı olsun onlar bize yiyecek ve giyecek getirdiler. Onlar da olmasaydı daha zor şartlarda olacaktık. Şuan tek istediğimiz yakacak ve yatmak için döşektir. Evimiz kiradır. Kira parasını, çocuklarım boyacılık yaparak ödüyoruz.`` dedi.
 
(Menderes Beysülen - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir