• DOLAR 34.188
  • EURO 38.237
  • ALTIN 2936.69
  • ...
Devletten aldıkları tazminatla yardımda bulundular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

OSMANİYE - Yaptığı ilmi ve manevi seminerlerin yanı sıra muhtaç ve mağdur ailelere yönelik yardım faaliyetleriyle de dikkat çeken Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Osmaniye İlim ve Yardımlaşma Derneği (OSİYAD) fakir ailelerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

 

OSİYAD son olarak, 2011 Ocak ayındaki tahliyelerin ardından hukuksuz şekilde gözaltına alınan kapatılan Mustazaf Der üye ve gönüllüleri tarafından bağışlanan tazminat parasını muhtaçlara ulaştırdı.

 

Kapatılan Mustazaf Der üye ve gönüllülerinin hukuksuz uygulamalar nedeniyle devletten kazandıkları tazminat parası, OSİYAD Yardım Komisyonu tarafından tespit edilen onlarca aileye erzak ve giyecek olarak dağıtıldı.

 

Kendi hallerine terk edilmiş sayısız aile var
Yapılan yardımların çok önemli olduğunu vurgulayan OSİYAD Yardım Komisyon Başkanı Mahfuz Akgün, "Derneğimizin kuruluş amaçlarından birisi de yardımların fakirlere ulaştırılmasıdır. Osmaniye'de kendi hallerine terk edilmiş sayısız aile var. Bu gibi aileleri tespit ederek onlara yardım etmeye çalışıyoruz." dedi.

 

Hayırlı işlerde yürümeye devam edeceğiz
Yardım komisyonunda yer alan Yunus Kaya ise, "Allah'a hamdolsun ki bize hayrın kapısını açtı. Bu ve buna benzer işleri büyük bir heyecan içinde yapıyoruz. Faaliyetlerde bulunmaya devam edeceğiz. Ensar ve Muhacir kardeşliği tarihin tozlu raflarında kalmamalıdır." diye konuştu.

 

İLKHA'ya açıklamalarda bulunan, mağdurlardan İsa Kalander, yapılan hukuk dışı baskınlardan sonra, avukatlarımız vasıtasıyla dava açtık. Ve dava sonucunda haklı bulunduk kişi başı 363 TL para aldık ve bu paraları OSİYAD yardım komisyonuna bağışladık." şeklinde konuştu. (Abdulkadir Alakuş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir