• DOLAR 34.139
  • EURO 38.261
  • ALTIN 2919.691
  • ...
 HÜDA PAR`a Karşı AKİM`den Yardım İstedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, Diyarbakır`ın Kayapınar ilçesine bağlı Sağkulak köyü muhtarı Sait Yoldaş, AK Parti İletişim Merkezi AKİM`e başvuruda bulunarak, köylülerin AK Parti`ye oy vermesi noktasında AK Parti Genel Merkezi`nden yardım talep etti.

AKİM`e kimlik bilgileriyle 29 Nisan 2013 tarihinde başvuruda bulunan köy muhtarı Yoldaş, "Ben Sağkulak Köyü’nde iki dönemdir muhtarlık yapıyorum. Köyümüz dinine, devletine bağlı bir köy olmuştur. Önceki seçimlerde biz AK PARTİ’ye oylarımızı düşünmden verdik. (Diyarbakır’da yüzde yüz olarak oy veren te köyüz) Yalnız bu sene açılan HÜDA PAR partisine oy verme eğilimi taşıyor köylülerim. Ben AK PARTİ’ye gönül vermiş biri olarak, köylüleri ikna etme konusunda yardımlarınızı bekliyorum. Saygılarımla…” ifadeleriyle Genel Merkez’in kendisine yardım etmesini istemiş.

Haberini bir belgeye dayandıran DİHA, Türkiye`de herhangi bir siyasi partinin muhtarlık için aday gösterememesinden dolayı prosedür olarak seçilmiş bağımsız kişilik olan bir muhtarın böylesi bir talepte bulunmasının ve talep karşısında teklifi İletişim Merkezi`ndeki görevlilerin de muhtara teşekkür etmesini “kirli ilişkinin çift taraflı işlendiği” yorumunda bulundu.

DİHA ayrıca, başvurunun AKİM`e ulaşmasının ardından Yoldaş`a gelişme metni olarak 7 Mayıs`ta iletilen mesaj olduğu anlaşılan kısımdaki yer alan ifadeler ise, AK Parti`nin muhtarın bu teklifini değerlendirmeye aldığı ve ilgili başkanlığa ulaştırılacağını ortaya koyduğuna dikkat çekti.

Başvuruya ilişkin DİHA muhabirinin sorularını yanıtlayan köy muhtarı Yoldaş, başvuru yaptığını kabul ederken, başvurunun ardından AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç`ın kendisini arayarak görüşme talebinde bulunduğunu belirtti.

Haberde, söz konusu köyde son yerel seçimlerde 70 seçmenden 44`ünün AK Parti`ye, 16`sının DTP`ye oy verdiği bilgisine de yer verildi. (Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir