• DOLAR 34.127
  • EURO 38.116
  • ALTIN 2904.734
  • ...
Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşireliği 3. Dönem Kursu sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Konya'da üniversite hastaneleri ve Konya Eğitim Araştırma Hastanesi dışında Yenidoğan ( Neonatoloji) uzmanı doktor bulunmadığını ifade eden Yenidoğan Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Rahmi Örs, bu kurslarla ilimizde yenidoğan bebeğin yatırıldığı kamu ve özel tüm hastanelerinde Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşiresi sağlanmaya çalışıldığını belirtti.

 

Aynı zamanda kursun Kurs koordinatörlüğünü de yapan Örs yaptığı konuşmada, "Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşiresi, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitelerinin çok önemli bir elemanı. Bu kurslardan sonra Yenidoğan Yoğun Bakım Hemşiresi bilgi ve uygulama yönünden gerçekten çok üst düzey bir konuma geliyor. Erken doğan bebeklerin sorunları, taburculuk sonrası bakım, iletişim ve etik konusunda konunun uzmanı öğretim üyelerinden yoğun bir eğitim alınıyor. Kurslardan sonra aldığımız geri bildirimler Bakanlık düzeyinde de çok iyi. Kurslara talep çok fazla, ancak kurslarda üç hafta teorik, üç hafta pratik olmak üzere; bire bir ve katılımcı bir eğitim uygulandığı için her kurs döneminde en fazla 25 kişi kursa katılabiliyor " diye konuştu.

 

Kursa Adıyaman, Kilis, Diyarbakır, Manisa, Amasya, Balıkesir, Kırşehir, Hatay, Aksaray, Kütahya ve Konya'dan kursiyerler katıldı.

 

Üçüncü dönem kursuna Balıkesir'den katılan Ayşenur hemşire, kurslar başladığından bu yana kursa katılmayı çok istediğini ve kursun gerçekten çok faydalı olduğunu belirtti.

 

Kırşehir'den katılan hemşire Emine Çalışkan ise, kursa gelirken tereddütleri olduğunu, ancak kursa katılmaktan çok memnun olduğunu söyledi.

 

Kurs sonunda kursiyerler ve eğitimciler yemekte bir araya geldiler. Kursiyerler üçüncü dönem kursunun Şeb-i Arus haftası içinde yer almasının kendileri için ayrı bir anlamı olduğunu belirttiler. (İlyas Yavuz - İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir