• DOLAR 34.154
  • EURO 37.92
  • ALTIN 2867.665
  • ...
DTSO'dan DEDAŞ'a uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, kışın başlamasıyla birlikte artan elektrik kesintilerine dikkat çekerek, gerek DEDAŞ ve gerekse de TEDAŞ yetkililerinin bu soruna bir an evvel çözüm bulmaları gerektiğini dile getirdi.

 

Elektrik kesintilerinin neredeyse planlanmış gibi sistematik bir hal aldığını söyleyen Sayar, "Bu konuda yetkilileri üzerlerine düşen sorumluluğun gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz. Bu kesintilerin vatandaşı bu zorlu kış günlerinde ne derece mağdur ettiğini söylemeye gerek bile duymuyorum. Bunun yanı sıra, kenti uğrattığı ekonomik kayıp çok ciddi seviyelerdedir. Zaman zaman yetkililer kaçak elektrik kullanımına dikkat çekerek, kesintilerin sebebi olarak göstermektedirler. Kaçak elektriği engellemenin yolu elektriği kesmek olmamalıdır." şeklinde konuştu.

 

Elektrik kesintilerinden dolayı bir çok esnafın iş yapamaz duruma geldiğini belirten Sayar, "İş yapamaz duruma gelen esnaf, ödemelerini yapamıyor, çalışanlarının maaşını ödeyemiyor. Psikolojik travma yaşıyor. Elektrik kesintileri, toplumsal sorunlara sebebiyet verecek duruma gelmiştir." ifadelerini kullandı.

 

Yetkilileri eleştiren Sayar, "Bu çağda, Diyarbakır gibi bir büyük şehirde sistematik bir şekilde elektrik kesintisi yaşıyor olmamızın tek sebebi yetkililerin bu konudaki aymazlığıdır. Artık bıçağın kemiğe dayandığı, kesintilerin toplumu cezalandırırcasına bir işkence halini aldığı bugünlerde, bir kez daha yetkilileri göreve çağırıyoruz. İşinizi yapın, Diyarbakır'ı karanlıkta bırakmayın!" dedi. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir