• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Yeni yılda fidan dağıtılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, yeni yılda halkın yoğun ilgi gösterdiği çam, sedir, defne v.b fidanlar dağıtılacağını duyurdu.

Konu hakkında Orman Bölge Müdürlüğünden yazılı açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklamada, amacın yılbaşı öncesi vatandaşların kanunsuz yollardan temin edecekleri kaçak kesim yapanlara karşı tedbir almak olduğu ifade edildi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca konu hakkında şu açıklamada bulundu, "Tüm Orman İşletme Müdürlüklerimizde gerekli tedbirleri aldık. Daha etkili koruma yapabilmek için tüm Orman Muhafaza Memurlarımızın izinlerini durdurduk. Motorize ekiplerden oluşan Orman Muhafaza Ekiplerimiz yeni yılın ilk gününe kadar kesintisiz devriye gezerek usulsüz müdahalelerin meydana gelmesini önleyeceklerdir. Bu konuda vatandaşlarımızın her türlü sorunları ücretsiz olan ALO 177 Nolu telefon hattına bildirmeleri rica ediyoruz. "

Dünyada doğal dengenin her geçen gün biraz daha bozulduğuna dikkat çeken Baca, "Bozulan çevre ve canlı ilişkilerinin, doğal dengenin, bir başka değişle, ekosistemin yeniden tesis edilmesinin, en etkili önlemi, yeşil dokuyu arttırmak, ağaçlandırma yapmak ve bozuk orman alanlarını, iyileştirmek ve korumaktır. Bu vesileyle tüm halkımızın yeni yılını kutlarım." dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir