• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Hastane çalışanlarından iş bırakma eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Ç.Ü. Balcalı Hastanesinde çalışan işçiler, iş bırakma eylemi yapıyor. Özellikle hemşire ve sekreterlerin eyleme destek vermesi hastane işlerini sekteye uğratırken, eyleme destek veren personel sayısının yaklaşık olarak bin 800 olduğu öğrenildi.

 

Muayenelerin yapılmamasından dolayı hasta ve hasta yakınları tarafından tepki gösterilen işçiler, eylemlerinin 2 gün süreceğini belirttiler.

 

İş bırakan işçiler adına sorularımızı yanıtlayan Hüseyin Türkmen, "Açlık sınırının bin 200 TL olduğu ülkede 804 TL olan asgari ücretle çalışmak istemiyoruz." dedi. Ayrıca aylık 2'şer veya 4'er gün izin artırımı istediklerini belirten Türkmen, dini bayramlarda, Ramazan Bayramı 15 Kurban Bayramı 30 günlük ikramiye hakkı talep ettiklerini dile getirdi.

 

Taşeron işçi ihalesine de karşı olduklarını belirten Türkmen, "Daha önce de, Benzeri ihaleler yapıldı anayasaya aykırı olduğu için hepsini iptal ettirdik, bunu da iptal ettirene kadar eylemimizi sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

 

Hastanede bin 800 kişiyi kapsayan yemek, temizlik, otomasyon ve destek hizmetlerinin taşeron firmaya verilmesine karşı olan eylemciler, hastane önünde slogan, alkış, ıslık ve düdüklerle eylemlerini sürdürüyor. (Yunus Emre - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir