• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
DEAH' ta sorunlar bitecek mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Görevine yeni başlayan Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreteri Doç. Dr. İbrahim Uygun, gazetecilerle bir araya gelerek tanışma toplantısı düzenledi.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde yaşanan sorunların 6 ay içinde bitirileceğini söyleyen Uygun, Diyarbakır'da tam teşekküllü kamu hastanesinin olmadığını da sözlerine ekledi.

Diyarbakır'ın sağlık alanında önemli bir merkez olduğunu söyleyen Uygun, kentte tam teşekkülü bir hastanenin olmadığını ve yakın zamanda bu sorunun giderileceğini belirtti.

Diyarbakır'da sağlık alanında yapılması gereken birçok çalışmanın olduğunu ifade eden Uygun, "Sağlık Bakanlığı, Dicle Üniversitesi ve özel hastanelerle birlikte el ele vererek, Diyarbakır'da sağlık hizmetini ileri bir düzeye getirmemiz gerekiyor. Diyarbakır, sadece kendi çevresine değil, komşu illere de hizmet vermektedir. Bu anlamda yapacağımız her türlü hizmet, bölgenin insanlarına yapıldığı gibi tüm insanlığa yapılmış bir hizmettir." dedi.

Hastanelerde birçok sıkıntının olduğunu dile getiren Uygun, " Bu sorunları öncelik sırasına göre zaman içerisinde çözeceğiz. İki binada hizmet veren Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Dağkapı ve Üçkuyu kampüslerini birbirinden ayıracağız. Diyarbakır merkezde Kadın Doğum ve Çocuk hastanesinde doktor eksikliğinin yanı sıra cihaz eksikliği de mevcut. Tüm bu sorunları yakın bir süreç içerisinde gidereceğiz." Diye kaydetti. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir