• DOLAR 34.175
  • EURO 38.198
  • ALTIN 2875.796
  • ...
`Yılbaşı sömürgecilere hizmet ediyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Diyarbakır Şubesi yaklaşan yılbaşı dolayısıyla basın açıklaması düzenledi. AGD Diyarbakır Şubesi Başkanlığında yapılan basına açıklamasında konuşan AGD Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin, yılbaşı kutlamalarını bu ülkenin emperyalizm tarafından sömürülmesine hizmet eden vasıtalardan biri olarak gördüklerini söyledi.

 7 milyar insanın yaşadığı bu gezgende her 6 saniyede bir çocuğun açlık nedeniyle öldüğünü söyleyen Ergin, "Her 4 saniyede bir insan mülteci pozisyonuna düşüyor. Her gece 925 milyon insan aç yatıyor. 1 milyar 250 milyon insan sağlıklı içme suyundan mahrum ve 2 milyar insan yoksulluk sınırının altında hayatta kalma mücadelesi veriyor. Öte yandan dünyadaki bu tablodan hiç de rahatsızlık duymayan emperyalist güçler, kendi ülkelerinde ve sömürdükleri birçok ülkede insanları farklı şekillerde uyutup uyuşturarak bu gerçekleri örtbas ediyorlar. Biz, adına Yılbaşı Eğlencesi denilen ve neredeyse tüm dünya halklarına dayatılan çirkinliklere karşı bir tavır takınmamızın İslam`ın bir gereği olduğuna inanıyoruz." dedi.

 Milli Piyango adıyla kitlelerin kumara alıştırıldığını söyleyen Ergin, "Her türlü kötülüğe giden yolları açan, birçok gencin çeşitli bağımlılıklara yakalanmasına sebep olan, birçok insanda iffet duygusunu zedeleyen her türlü eğlence anlayışını reddediyoruz. Kalplerdeki merhameti körelten, vicdan duygusunu ortadan kaldıran, insanları şehirlerin en orta yerlerinde her türlü ahlaksızlığı yapmaya sevk eden yılbaşı kutlamalarına karşı tepki koymanın her erdem sahibi insanın görevi olduğunu da düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

 Alkol müptelası haline getirilen bir neslin, sağlıklı düşünme ve sömürüye karşı direnme vasfını kaybedeceğini belirten Ergin, "Bu gecenin yılbaşı çekilişi gibi değişik organizasyonlarla, Milli Eğitim Bakanlığı`na ait okullarda öğretmenler vasıtasıyla körpe dimağlara aşılanmasını ise kabul edilemez buluyoruz. Aynı şekilde devlet eli yürütülen şans oyunlarının toplumda telafisi mümkün olmayan bir yozlaşmaya da yol açtığını görüyoruz." şeklinde konuştu.

 31 Aralık Salı akşamı 81 ilde ve yaklaşık 600 noktada Mekke`nin Fethinin 1384. Yıl Dönümünü kutlayacaklarını söyleyen Ergin, "Bilindiği üzere yeryüzünün ilk binası Kâbe`nin bulunduğu şehir olan Mekke, İslam Ordularınca 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Derneğimiz öncülüğünde geleneksel olarak düzenlenen fetih kutlamaları, bu yıl da ülkemiz genelinde 81 ilde 300 kadar noktada salon programları ile yine bir o kadar noktada da temsilcilik merkezlerimizde ve Diyarbakır`ımızda da 31 Aralık Salı akşamı saat 18.30`da Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek etkinliklerle icra edilecektir. Bu arada bu programımızın duyurusu için şehrimizin farklı noktalarına astığımız pankartlarımızın tamamının belirsiz kişilerce bilinçli olarak söküldüğünü ve ortalıktan kaldırıldığını fark ettik. Bu insaf ve vicdan dışı hareketi kınadığımızı belirtiyoruz ve bu tarz hareketlerin bizleri asla engelleyemeyeceğini bilakis daha çok bu hayırlı çalışmalarda bulunmaya devam edeceğimizi de ayrıca belirtiyoruz." ifadelerini kullandı. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir