• DOLAR 34.254
  • EURO 37.871
  • ALTIN 2924.93
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- 13 Temmuz Cumartesi Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Medya Gazetesi; `Yolcu Treni Belediye Aracına Çarptı`
Diyarbakır İstikametinden Kurtalan`a gitmekte olan yolcu treni Batman kent merkezinde hemzemin geçitte otomobile çarptı. 3 yaralı

`Camiler Doldu Taştı`
Mübarek Ramazan ayının ikinci Cuma`sında da Batman`daki camiler dolup taştı. Camii içinde yer bulamayan vatandaşlar, güneş altında namaz kıldı.

Pusula Gazetesi; `Facianın Eşiğinden Dönüldü`
Diyarbakır`dan Kurtalan`a gitmekte olan TC 5075 sefer sayılı Kurtalan ekspres adlı yolcu treni Şafak Mahallesi Pir Sultan Abdal Caddesi üzerinde bulunan hemzemin geçitte, Veysi Gürseren yönetimindeki 72 EC 465 plakalı Belediye Zabıta Müdürlüğüne bağlı denetim aracına çarptı.

`Örtü Seferberliği Bilbordlara Taşındı`
Hak ve Özgürlükler Platformu tesettür seferberliğini Bilbordlara taşıdı. Hak ve Özgürlükler Platformu şehrin işlek cadde ve meydanlarında bulunan Bilbordlara, örtünme hakkının kutsallığı ve başörtülü kızların okuma haklarının engellenemeyeceği ifadelerinin yer aldığı afişler astırdı.

Doğuş Gazetesi; `Tren Otomobile Çarptı: 3 Yaralı`
Diyarbakır`dan Kurtalan yönüne giden yolcu treni, Batman kent merkezindeki hemzemin geçitte bir otomobile çarptı, kazada 3 kişi yaralandı.

`Esnaftan Örnek Davranış`
Batman da kırtasiyecilik yapan bir vatandaş, Ramazan ayı boyunca insanlara ufak da olsa bir faydasının dokunabilmesi amacıyla bedava fotokopi çekimi yapacak.

Mezopotamya Gazetesi; `9 Kızdan Sonra Erkek Müjdesi Veren Doktora Keçi Verdi`
9 kız çocuğundan sonra erkek çocuğu olan baba müjdeyi veren Kadın Doğum Uzmanına keçi hediye etti. Batman`da yaşayan bir ailenin peş peşe 9 kız çocuğundan sonra 10. çocuğun erkek olacağı müjdesini veren Özel Batman Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Erhan Toy`a köyden getirdiği keçiyi hediye etti.

`İntihar; Dinin Aksine Dinsizlikten Kaynaklanıyor`
Bazı basın organları ve yazarların intihar vakalarını dine bağlamasına tepki gösteren Eğitim Bir Sen Batman İl Başkanı M. Şafi Özperk, "Birileri adeta bu işi nasıl kâra devşiririz mantığıyla değerlerimizi küçümsemek ve hakaret etme cüretine başvuruyorlar."

Batman Postası Gazetesi; `Tren Otomobile Çarptı: 3 Yaralı`
Diyarbakır`dan Kurtalan yönüne giden yolcu treni, Batman kent merkezindeki hemzemin geçitte bir otomobile çarptı, kazada 3 kişi yaralandı. Batman Bölge Hastanesi`ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı.

Batman Gazetesi; `Somali`ye Yardım Çağrısı`
Din-Bir-Sen İl Başkanı Mehmet Nezir Akkuş yaptığı basın açıklamasında; DESK ve DESK`e bağlı sendikalar olarak Ramazan`da planladığımız iftar yemeklerini iptal edip, Diyanet İşleri Başkanlığı`nın başlatmış olduğu "Her evden bir fitre bir iftar Afrika`ya" adlı yardım kampanyasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını bildirdi.

Çağdaş Gazetesi; `Seyyar İftar Tırı!`
İHH İnsani Yardım Vakfı seyyar tırı, dün akşam Batman Öğretmenevi`nde bin kişiye iftar yemeği verdi. Dev tır, ikindi saatlerinde park ettiği öğretmenevi önünde aşçılarıyla yoldan geçenlere iftar yemeği dağıttı. İHH İnsani Yardım Vakfı, `iftarımıza hoş geldiniz 2011 Batman tırı` yazılı dövizi fark edenler, iftar yemeğine konuk oldu. İnsani Yardım Vakfı tırı, il il dolaşacak.
Veysi Rüzgâr-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir