• DOLAR 34.155
  • EURO 38.026
  • ALTIN 2879.757
  • ...
İzmir'de Mardinliler gecesi düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Mardinliler Eğitim Kültür Dayanışma ve Kalkınma Vakfı'nın (MAR-VAK) tarafından geleneksel olarak düzenlenen geceye İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir milletvekilleri, İlçe kaymakamlari, ilçe belediye başkanlari, HÜDA PAR Il Teşkilatı, MAR-VAK Başkanı Rasim Kahraman ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.


Gecede Vakıf Başkanı Rasim Kahraman selamlama konuşması gerçekleştirdi. Ardından bir konuşma yapan İzmir Valisi Mustafa Toprak, "Bugün burada Mardinliler Vakfının düzenlemiş olduğu birlik ve beraberlik gecesinde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Öncelikle Mardinliler Vakfımızın değerli başkanı ve yönetim kurulu üyelerine böylesine güzel bir toplantıyı, birlik gecesini düzenlediğiniz için teşekkür ediyorum. Konuşmalardan öte Mardinli kardeşlerimizle birlikte hep bir arada coşmak Mardin'i hissetmek Mardin'i burada bir kez daha yaşamak için buraya geldik. Biz bir büyük ülkenin büyük topluluklarının her biri kültürüyle yoğurulmuş insanlarıyız. Dolayısıyla bu kültürün, bu medeniyetin ilme ilme ördüğü insanlarımızın en iyi şekilde örnekleme yaşama yaşadığı bir il varsa, orası da Mardin'dir. Bunu her zaman ifade ediyoruz." dedi.


Türkiye'deki birlik ve beraberliğin önemine değinen Vali Toprak, "Dinlerin, dillerin, mezheplerin farklı olduğu ama gönüllerin bir olduğu ve bir noktada attığı o Mardin'de ki muhabbeti tüm Türkiye'de 76 milyonumuz ile birlikte hissetmek ayrı bir gurur meselesidir. Onun için Mardin'den filizlenen ve ülkemizde hepimizin hissettiği birliğimizi beraberliğimizi bir ve beraber olmamızı gönülden gönüle muhabbetin olduğu bir davranışı hep birlikte gerçekleştirdik ve bundan sonrada gerçekleştireceğiz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Asla ve asla yolumuza hep birlikte sağlık sıhhat ve afiyet içerisinde gidelim. Her bir mezhep ve inanıştan nereden olursa olsun gönüllerin bir ve beraber olduğunu görmekten ve tüm Mardinlilerimizin bu güzelliği bir arada yaşamasından bende memnuniyet duyuyorum." değerlendirmesinde bulundu.


Konuşmaların ardından Vakıf Başkanı Rasim Kahraman, Vali Toprak'a katılımlarının anısına bir plaket takdim etti. Gecede elde edilen gelirin fakir öğrencilere bağışlanacağı açıklandı. (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir