• DOLAR 34.139
  • EURO 38.057
  • ALTIN 2887.918
  • ...
Girişimcilik Haftası etkinlikleri gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Üniversitesi Çiftlikköy kampüsünde gerçekleştirilen panele MESİAD Yönetim Kurulu üyeleri, MIP Genel Müdürü İsmail Hakkı Taş, Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve MEÜ Teknik Bilimler MYO öğrencileri katıldı.

 

Öğrencilerle yapılan söyleşide, günümüzde ihtiyaç duyulan en önemli olguların başında yabancı dil öğrenmenin geldiğini belirten MESİAD Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Ahmet Polat, iş dünyasında yer bulabilmek için muhakkak yabancı dilin şart olduğunu vurguladı.

 

Polat, mevcut eğitim sisteminde yabancı dilin öğrenilmesinin biraz güç olduğunun, fakat insanın istedikten sonra yapamayacağı hiçbir şeyin olmadığını söyledi.

 

Girişimcilik konusunda her zaman planlı çalışmanın fayda getireceğini söyleyen MESİAD üyeleri, fizibilite çıkarmanın, iş planı yöntemlerinin kullanılmasının ve sermayenin artık para değil bilgi birikiminin olduğunun farkına varılması gerektiğini söylediler.

 

MIP Genel Müdürü İsmail Hakkı Taş, yaptığı konuşmada öğrenim ve bilgi birikiminin yanı sıra tecrübenin de çok önemli bir faktör olduğunu belirterek iş yaşamına atılmak isteyen bireylerin iş konusunda seçici davranmalarını değil tecrübe kazandıracak adımı bir an önce atmalarını gerektiğini söyledi. (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir