• DOLAR 34.151
  • EURO 38.006
  • ALTIN 2883.493
  • ...
AGD Bursa'dan 'Noel' protestosu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Anadolu Gençlik Derneği Bursa Şubesi düzenlediği basın açıklamasıyla İslam kültüründe bulunmayan miladi yılbaşı kutlamalarını protesto etti.

 

Ördekli Kültür Merkezi önünde düzenlenen protesto eylemine çok sayıda dernek üye ve gönüllüsü katılırken basın açıklamasını Anadolu Gençlik Derneği Bursa Şube Başkanı Hüseyin Altay okudu.

 

Altay açıklamasında 25 Aralık'ta başlayan ve yaklaşık bir hafta süreyle kutlanan Noel ve yılbaşı, başta Avrupa olmak üzere Amerika kıtası ülkeleri ve dünyanın birçok yöresinde ki Hıristiyan topluluklarca kutlandığını hatırlatarak, 1 Ocak tarihinde ki yılbaşı kutlamalarının Türkiye'de de son zamanlarda ilgiyle kutlandığına dikkat çekti.

 

Muharrem ayının birinci gecesinin Müslümanlar için yılbaşı gecesi olduğuna vurgu yapan Altay, "Dinimizde noel ve yılbaşı kutlamalarının hiçbir yeri bulunmamaktadır." ifadelerini kullandı.

 

Yılbaşı kutlamalarının Noel ağacı süslemesi, noel babanın hediye bırakması gibi adetlerinin toplumda kültürel tahribata ve kimlik bunalımına yol açtığını savunan Altan, yılbaşının yeni yetişen kuşakları kendi öz değerlerinden koparıp batının hayat tarzına alıştırmakta sonra da onların değer ve inanç esaslarına sıcak bakmaya ve giderek onları benimseye götürebildiğine dikkat çekti.

 

Altay, "Bizim asıl derdimiz kendi değerlerini, tarihini ve medeniyetini unutmuş modernist zihniyetlerin esiri olmuş tasavvurlarına ve hayat tarzına virüs bulaşmış Müslümanları şuurlandırmaktır. Gayret bizden tevfik Allah'tandır " şeklinde konuşarak sözlerini tamaladı. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir