• DOLAR 34.137
  • EURO 38.25
  • ALTIN 2914.698
  • ...
`Yılbaşı çirkin hareketlerin kesiştiği gecedir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Yılbaşı ile ilgili olarak "içmesen! Başlığıyla basın açıklaması yapan Yeşilay İl Temsilcisi Şehmus Temiz, putperestlikten beri var olup, Hıristiyanların Hz.İsa`nın doğumuyla birleştirerek bayramlaştırdıkları yılbaşı kutlamalarının toplumumuza yozlaşmışlığın, sapkınlığın ve çirkin hareketlerin kesiştiği gece olarak girdiğini kaydetti.

 Alkolün su gibi tüketildiği, trafik kazalarının, tacizin, tecavüzün, kavga, dövüş ve hırsızlıkların zirve yaptığı bu gecelerin maalesef büyük sermaye grupları tarafından sürekli teşvik edildiğine dikkat çeken Temiz, "Çok büyük can, mal ve manevi değer kaybına uğradığımız bu gecelerde, sürekli pompalanan alışveriş çılgınlığıyla, sermaye sahipleri kasalarını doldurmakta, televizyon kanalları et pazarına dönmekte, haber kanalları haber patlaması yaşamaktalar. Yaşanan hindi ve ağaç katliamıysa, kültürel yozlaşmanın ve çevre bilincinin zayıflığının en büyük göstergesidir." dedi.

 Her yıl yaklaşık 2,5 milyon insanın ölümüne neden olan ve ABD`li bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre, "az bile kullanıldığında" beyni belli oranda küçülten alkol kullanımının teşvik edilmesinin kabul edebilecek bir davranış olmadığını belirten Temiz, "Bazı kurumların devlet imkânlarını kullanarak, yılbaşı eğlenceleri düzenlemesi, toplumsal gerçeklilik ve devlet ciddiyetinden uzak hareketler olarak algılanmaktadır. Bu tür hareketleri tasvip etmek mümkün değildir!" İfadelerini kullandı.

 Temiz son olarak, "Milli piyangonun bir kumar çeşidi olduğunu ve bugüne kadar büyük ikramiyeyi kazanan hiç kimsenin uzun vadede mutlu mesut olamadığını hatırlatır, Mekke`nin fethine denk gelen gecenin, zararlı alışkanlıklar ve gavur icatlarıyla değil, kültürümüzden, dinimizden, ananemizde olan etkinliklerle icra edilmesini temenni ederiz" dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir