• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
İntiharların yüzde 90`ı inanç boşluğundandır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya Karlsruhe Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Andrea Kronenthaler, İslam ülkelerinde Ramazan ayında intihar vakalarının en az seviyeye düştüğünü söyledi. Bir ziyaret için Antalya’da bulunan Kronenthaler, intiharın panzehirinin sağlam Allah ve ahiret inancı olduğunu kaydetti.

RAMAZANDA İNTİHARLAR AZALIYOR

3 yıldır İslam ülkelerinde intihar üzerine yaptığı araştırmada intiharların yüzde 90’nının inanç boşluğundan meydana geldiğini belirten Andrea Kronethaler, Ramazan’da intiharların çok az olmasının, manevi duyguların en üst seviyede olmasından kaynaklandığını belirtti.

İSLAM İNTİHARA SET ÇEKİYOR

İslam’ın intihara kesin bir dille karşı çıktığı için olası intihar olaylarına inanç bakımından set çektiğinin altını çizen Kronenthaler, kültür erozyonunun yüksek, ahlaki çöküntünün dibe vurması, inanç zayıflığı, bencillik, aile içi iletişim kopukluğu ve kendisi için yaşama isteği olan insanlar istedikleri gerçekleşmediğinde intihara meyil ettiklerini aktardı.

GENÇLİK YANLIZLAŞTIRILIYOR

Kronenthaler, “Yaptığım araştırmaya göre, İslam ülkelerinde intihar vakaları Ramazan ayında en az seviyeye iniyor. Genelde intiharı da inanç boşluğu ve bir sorunu olduğunda çıkış yolu bulamayan insanlar yapıyor.

Allah ve ahiret inancı intiharı engelleyen en önemli güç. Sağlam Allah inancı olan insanlarda genelde intihar girişimi olmuyor. Ramazan ayında manevi hava yüksek olduğu için İslam ülkelerinde intihar vakaları çok az oluyor” diye konuştu.

Dünyanın her yerinde gençliğin süratle yalnızlaşmaya doğru gittiğinin altını çizen Kronenthaler, bunun da ruhsal çöküntü, içine kapanma ve kendini ispat etmeye yönelik eylemlerin intiharla son bulduğunu kaydetti.

Doğruhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir