• DOLAR 34.19
  • EURO 38.221
  • ALTIN 2907.91
  • ...
Diyarbakır halkı ikinci defa DEDAŞ'ı bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Yaklaşık 15 gündür elektriklerinin olmadığını ileri süren Bağlar İlçesi sakinleri, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'yi (DEDAŞ) bastı.

 

Bağlar İlçesinden DEDAŞ'a kadar yürüyüş yapan Diyarbakırlılar, DEDAŞ'ı basmak isteyince polisin engeliyle karşılaştı. Belli bir müddet DEDAŞ'ın önünde bekleyen halk mağduriyetlerini dile getirdi.

 

"Yaklaşık 15 gündür elektriklerimiz yok"
Gruptaki vatandaşlardan Recep Doğan, yaklaşık 15 gündür elektriklerinin olmadığını belirterek, "Haftalardır evlerine elektrik gitmeyen insanlar var. Yetkililer neredeler, neden bizimle ilgilenmiyorlar? On beş gündür elektriklerimiz yok. Allah'tan korkun, siz hangi vicdanla insanlardan oy isteyeceksiniz?" dedi.

 

Kimsenin kendileri ile ilgilenmediğini ifade eden Doğan, "DEDAŞ'ı arıyoruz ama, ya telefonları kapalı ya da telefonu kaldırmıyorlar. Bizimle ilgilenen yok. Çocuklarımız derslerini yapamadıkları için sıkıntı çekiyorlar. Çamaşır makinamız çalışmıyor, bunun için temiz elbise giyemiyoruz. Yetkililer vatandaşı birazcık olsun düşünüyorlarsa, vatandaşın yanına gelsinler." şeklinde konuştu.

 

"8 gündür evimde elektrik yok"
Yaklaşık 8 gündür evinde elektrik olmadığını ifade eden Serhat Yiğit adlı vatandaş ise "DEDAŞ yetkilileri, evinde sekiz gün elektriksiz yaşayabiliyorsa, ben yirmi güne de razıyım. Yaptıkları büyük bir haksızlıktır, bu haksızlığa son versinler. Çocuklar elektriksiz ne yapacak, üniversite sınavlarına nasıl hazırlanacak? " diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Yetkililerin elektrik kesintilerinin sebebini kaçağa bağladıklarını ifade eden Yiğit aslında öyle bir şeyin olmadığını dile getirerek, tüm bu sorunların altyapı yetersizliğinden kaynaklandığını ifade etti. (Ömer Yasin Ergin/Hamza Adiyaman - İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir