• DOLAR 34.163
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.152
  • ...
HÜDA PAR Çüngüş ilçe teşkilatı dualar ve salavatlarla açıldı.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi teşkilatlanma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Diyarbakır`ın Çüngüş ilçesinde HÜDA PAR ilçe binası dua ve salavatlar eşliğinde açıldı.

Açılışta Hüda Par Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Hüseyin Yılmaz, Diyarbakır Yenişehir Hüda Par Belediye Başkan adayı Abdulhakim Demir, Ergani Hüda Par Belediye Başkan Adayı Metin Kaya, Ergani Hüda Par İlçe Başkanı M. Emin Buran, Çermik Hüda Par Belediye Başkan Adayı Ebubekir Akkılıç, Çermik Hüda Par İlçe Başkanı Seyfettin Yiğit, Kulp Hüda Par Belediye başkan adayı Muhammed Ortaş hazır bulundu.

Kur`an-i Kerim tilavetiyle başlayan açılış Programında Çüngüş Hüda Par İlçe Başkanı Serdar Demirkol selamlama konuşması yaptı.
Programda, Hüda Par Çüngüş Belediye Başkan Adayı Mehmet Eroğlu yaptğı konuşmada, "Bizler kadim bir davanın ağır yüküyle yola çıktık. Biz diyoruz ki idarecilik kimsenin malı değildir. İdarecilik halkın malıdır. İdare bir emanettir ve bu ağır sorumluluk yükü ancak layık olanların omuzlarında olmalıdır. Siyasi tercihlerimizde dikkatli olmalıyız. Müslümanlar olarak, Allah`tan korkup tercihte bulunmalıyız. Allah-u Teala emaneti ehline teslim etmemizi istiyor. Yönetim bizim emanetimizdir. Yöneticiler de bu emaneti bizim adımıza kullanan kişilerdir. İnşallah siyasette geleneği değiştireceğiz. Yandaşlığın, kayırmanın, partizanlığın son bulma vakti gelmedi mi? Bizler kul hakkını, yetim hakkını bilerek davranacağız." dedi.

"Dürüst siyaset, gerçek adalet düsturuyla yola çıktık"
Hüda Par Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Hüseyin Yılmaz da yaptığı konuşmada, Hüda Par olarak 1 yılı geride bıraktıklarını ifade ederek, "Bizler kirlenmiş siyasete, temiz bir renk vermek amacıyla yola çıktık. Bizler Dürüst siyaset, gerçek adalet düsturuyla yola çıktık. Bizler bu yolda hiçbir partinin cesaret edemediği, halkı kendi emellerine alet eden siyasilerin cesaret edemediği bir şeyi yaptık ve Kur`an`ı referans aldık. Halkımızın inancıyla, değerleriyle barışık, bu değerleri yaşayan bir partiye ihtiyaç duyduk. Biz halkımızı, çocuklarımızı, geleceğimizi düşünüyoruz. Günümüzde gençler anne-babalarını dinlemiyorlar¸ gençler uyuşturucuya müptela olmuşlar, dinlerini bilmiyorlar. Bu yozlaşma kendiliğinden gerçekleşmedi. Bu planlı bir projedir. Bizi inançlarımızdan ayırmak için her yola başvurdular." sözlerine yer verdi.

Yılmaz, Hüda Par olarak halka hizmeti, hakka hizmet olarak gördüklerini belirterek, "halkımız hizmetin en iyisine layıktır. Biz inanıyoruz ki halka hizmet, hakka hizmettir. Resulullah bir hadisinde toplumun düzelmesini alimler ve yöneticilerin düzelmesine bağlamıştır. Alimler üstlerine düşen görevi yerine getiriyorlar. Bizler de idarecilerin görevini yapmak için varız."dedi.
Yılmaz konuşmasının sonunda, "Bu ülkeye barış gelecekse, İslam referans alınmalıdır. Bu ülkede Türk-Kürt kardeşliği gerçekleşecekse, bunu sağlayacak tek maya İslam`dır. Bu yüzden Hür Dava Partisi olarak bizler diyoruz ki, bizimki bir parti davası değildir. Biz, bir mefkurenin, bir inancın Partisiyiz. Yani biz bir dava Partisiyiz. İnşallah 30 Mart`tan sonra bu coğrafyaya bahar gelecek ve bu baharı Hüda Par getirecek." ifadelerini kullandı.

Programda, Recep Yüksel Hoca kapanış duasının ardından, Hüda Par Çüngüş ilçe binası salavatlar eşliğinde açıldı. Açılışta katılımcılara ikramda bulunuldu.

M. Hüseyin Yılmaz ve Hüda Par ilçe Başkanı ve Belediye Başkanlığı adayları, parti binasında bir süre oturup, vatandaşlarla sohbet etti.
 
(M. Veysi Tosun - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir