• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
SON DAKİKA
Bitlis'in ilk renkli günlük yerel gazete yayın hayatına başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Uzun zamandır internet ortamında habercilik yapan 'Bitlis News', ilk kez Bitlis'te renkli günlük yerel gazete olarak, yapılan açılış törenle yayın hayatına başladı.

 

Açılış taörenine, Bitlis İl Valisi Veysel Yurdakul, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yerel ve ulusal basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

 

Tatvan ilçesindeki gazete matbaasında düzenlenen açılış töreninde konuşan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, medyadaki yeni açılımların, açılışların çok özel bir anlam ifade ettiğini söyledi.

 

Özellikle de barış süreci nedeniyle ulusal ve yerel basına çok ciddi işler düştüğünü ve basının bu sürece katkılar sunacağına inandığını ifade eden Yurdakul, "Medya mensupları arasında tatlı bir rekabet var. Haber atlatmanın ne demek olduğunu iyi bilirim. Ama o tatlı rekabet burada seviyeyi, kaliteyi arttırıyor. O nedenle ben buradaki medya mensuplarını kutluyorum. Özgür haber anlayışı içerisinde, herhangi bir sansür anlayışına girmeden, objektif tarafsız yayın ilkelerine bağlı yeni dönemler diliyorum. Açılışın ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

 

Bitlis News Gazetesi İmtiyaz Sahibi Şahin Günbay ise uzun uğraşlar sonucu yayın hayatına sundukları gazetelerinin tarafsız bir habercilik anlayışıyla halka hizmet edeceğini söyledi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir