• DOLAR 34.259
  • EURO 37.833
  • ALTIN 2928.986
  • ...
Hakkari`den Son 24 Saat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ - Askeri hareketliliğin yoğun yaşandığı Hakkâri, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde son 24 saat için yaşanan önemli gelişler…

Kontrol Noktasında 2 Kişi Gözaltına Alındı

HAKKÂRİ - Edinilen bilgilere göre; Hakkâri girişinde bulunan kontrol noktasından geçmek isteyen K.O. ve N.Z.güvenlik güçlerinin yaptığı kimlik kontrolü sonrası araçlarından indirilerek gözaltına alındı. Depin arama noktasında gözaltına alınan şahıslar Hakkâri Emniyet Müdürlüğüne bağlı polislere teslim edilirken, gözaltına alınan iki kişinin emniyete götürüldüğü öğrenildi.

Morali Bozulan Genç İntihara Kalkıştı

HAKKARİ - Edinilen bilgilere göre; Hakkari Medrese Mahallesi Bayındırlık Caddesi üzerindeki ikamet eden B.T. isimli genç girdiği bunalım sonucu ilaç yutarak intihara kalkıştı. Ailesinin durumu fark etmesi üzerine Hakkâri Devlet Hastanesi acil bölümüne kaldırılan genç tedavi alındı. Gece yarısı gerçekleşen olayda intihara teşebbüs eden şahıs kimseden şikâyetçi olmadığını belirtti.

Yüksekova`da Askeri Hareketlilik Devam Ediyor

YÜKSEKOVA - Hakkâri`nin Yüksekova İlçesi`nde iki gündür devam eden askeri hareketlilik devam ediyor. Edinilen bilgilere göre; iki gündür il genelinde yaşanan askeri hareketliliğin sebebi; Hakkâri`nin Şemdinli İlçesi`nde devam eden askeri operasyonların olduğu öğrenildi. Yüksekova`da bu sabah, saat 04.00 sıralarında başlayan hava hareketliliği belli aralıklarla gün doğuşuna kadar devam etti. Hakkâri`den geldiği tahmin edilen helikopterler Yüksekova ilçe merkezi ile sınır bölgelerine yöneldi.

İçişleri Bakanı Hakkâri`ye Geliyor

HAKKÂRİ - Ramazan Ayı`nın başlaması ile olayların yoğunlaştığı Hakkâri, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin`i ağırlamaya hazırlanıyor.

Edinilen bilgilere göre; 13-14 Ağustos 2011 tarihleri arasında yapılması beklenilen ziyarette İçişleri Bakanı Hakkâri ve Van illerini ziyaret edecek. Hakkâri Valiliği`ne geçmesi planlanan Bakan İdris Naim Şahin`in Hakkâri Valisi Muammer Türker ile Garnizon Komutanı arasında bir görüşme yapılması bekleniyor.

Hakkâri`de 205 Yayla Yasağı Kalktı

HAKKÂRİ - Hakkâri Valisi Muammer Türker yaptığı açıklamada; 2 yıl içersinde askeri güvenlik bölgelerinin dışında kalan 205 yaylaya giriş ve çıkışın serbest bırakıldığını açıkladı. Türker açıklamasında; Hakkâri Bölgesi`nde yaşanan olaylardan dolayı yok olma noktasına gelen hayvancılık yaylalara girişlerin serbest bırakılmasıyla yeniden canlandığını belirtti.

Hakkâri ve ilçelerinde 2010 yılında 72, 2011 yıllında ise 133 olmak üzere askeri güvenlik bölgesi dışındaki 205 yaylanın serbest bırakıldığını söyleyen Vali Muammer Türker; yayla yasaklarının kalkmasıyla hayvancılığın yeniden canlandığını ve bu durumun bölge insanını memnun ettiğini belirtti.

Başbakan Erdoğan: Yüksekova Teşkilatımızı Kuracağız

HAKKARİ / YÜKSEKOVA - Yüksekova İlçesi`nde BDP dışında tek siyasi parti olan ve seçim öncesi uğradığı yoğun saldırı sonucu teşkilatı dağılan AK Parti; Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın ifadesi ile yeniden kurulacağını duyurdu.

AK Parti grup toplantısında konuşma yapan Başbakan Erdoğan; teşkilatlarının çok iyi çalışacaklarını, Özellikle Doğu ve Güneydoğu teşkilatına büyük görev düştüğünü belirtti. Hakkâri`ye büyük önem verdiğini açıklayan Erdoğan, her hafta bir bakanını Hakkari`ye göndermeyi planladıklarını ve Yüksekova`daki teşkilatlarını da kuracaklarını ve korkmadan çalışacaklarını belirtti.

Polise Linç Girişiminde Müebbet

HAKKÂRİ - Hakkâri`de 12 Aralık 2009 tarihinde Demokrasi Toplum Partisi (DTP)`nin kapatılması ile patlak veren olaylarda, çarşı merkezinde yaşanan gerginlik sırasında M.Ü. isimli bir polisin linç edilmesi olayına karışan ve kargaşa sırasında polis memurunun silahını alan Kinyas Atiman tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Atiman`ın tutukluluk süresi boyunca devam eden duruşmalarına Van 4. Ağır Caza Mahkemesi son verdi. Van`da görülen mahkemede sanık Atiman`a, TCK`nın 302/1 maddesi gereğince, ``devletin birliğini bozmaya ve devletin hâkimiyeti altında bulanan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırma amacına yönelik eylemde bulunma`` suçundan müebbet, ``silahlı terör örgütü PKK`nin faaliyeti çerçevesinde nitelikli yağma`` suçundan ise 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Şemdinli`de Askeri Hareketlilik

ŞEMDİNLİ - Hakkâri`nin Şemdinli İlçesi`nde sınıra yakın dağlarda PKK ihtimaline karşın bombardıman yapılıyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre; ilçeye bağlı Günyazı Köyü`ne ve bu köye mezralarada askeri operasyonun yaşandığı belirtildi.
Saim Yüksek - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir