• DOLAR 34.188
  • EURO 38.225
  • ALTIN 2920.076
  • ...
"Sason Bilinçleşiyor" Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Sason-Der (Sason Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği), "Sason Bilinçleniyor" projesi kapsamında düzenlediği konferansta konuşan Ahmet Çelik, Yücebağ İMKB Ortaokulu ve Sason Anadolu Lisesi Erkek Öğrenci Yurdu öğrencilerine okumayı anlattı.

"Hayatı anlamak için kâinatı okumak" gerektiğini anlatan Çelik, "Allah'ın iki tane kitabı var, birincisi Kur'anı Kerim diğeri de hepimizin içinde yaşadığı kâinattır. Kâinatta bir kitap ve Allah bize onu da okumamızı emrediyor." ifadelerini kullandı.

Kâinattaki her şeyin bir kitap olduğunu ifade eden Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü, "Nefes alırken, yürürken, arkadaşlarımızla konuşurken diyeceğiz ki 'Bunlar Allah'ın birer sanat eseridir.' Ağaçlar birer kitap, aynanın karşısındaki 'ben' bir kitap, ses bir kitap, görme bir kitaptır… Bu kitapları çok iyi anlamamız gerekiyor, niçin? Hayatın anlamını ancak bunları okumakla anlarız, hayatı anlamak ta okumaktır."

İnsanın kendisine şu soruları sorması gerektiğini ifade eden Çelik, "Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, burada ne işim var? İnsan kendisine bunları sormalıdır. Peki, sizin evinizde, bahçenizde otlayan koyun bunu kendisine soruyor mu? Meyve veren ağaç soruyor mu? Hayır… Sadece insan soruyor, evet insan kendisine bu soruları soruyor. Peki, biz bu soruların cevaplarını nerden bulacağız? Allah'ın iki kitabında bulacağız, birincisi Kur'an-ı Kerim, ikincisi Kâinattır. Bu iki kitabı okuyarak hayatın anlamını bulabiliriz." dedi.

Konferansların çok verimli geçtiğini belirten Dernek Başkanı Metin Özmen, konuşmacı Ahmet Çelik'e ve katılımcılara teşekkür etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir