• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Ağrı'ya soğuk ve sisli hava hakim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisini sürdürdüğü Ağrı'da soğukları hayatı olumsuz etkilerken, sisli havanın yoğunluğu ile birlikte görüş mesafesinin 10 metreye düştüğü yollarda sürücüler zor anlar yaşıyor.

Gece en soğuk il sıfırın altında eksi 26 ile yine Ağrı olurken soğuk hava ile birlikte sis özellikle gece saatlerinde etkisini gösteriyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 26, Kars'ta 25,Ardahan'da 20, Iğdır'da 19, Erzurum ve Erzincan'da 13 derece ölçüldü.

Kent merkezlerinde kar kalınlıkları; Ağrı'da 17, Erzurum'da 10, Iğdır'da 9, Ardahan'da 6, Kars'ta 4, kayak merkezlerinde ise Palandöken ve Konaklı'da 65, Cıbıltepe'de 27 santimetre ölçüldü.

Meteoroloji yetkilileri, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarırken, hava sıcaklığının bu gece sıfırın altında 27 derece olması bekleniyor. Önümüzdeki günlerde etkisini sürdürecek sisli hava ile birlikte, Salı günü kar yağışının gerçekleşmesi öngörülüyor. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir