• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
`Yılbaşı büyük facialara neden oluyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Bölge âlimlerinden Molla Beşir Şimşek, açıklama yaparak "yılbaşı" kutlamalarında yaşanan fuhuş, içki ve uyuşturucu, orman katliamı, israf ve savurganlık gibi facialara değinerek yılbaşı kutlamalarının zararlarına dikkat çekti.

Yaptığı açıklamada, "yılbaşı" kutlamalarının İslam ile hiçbir alakasının olmadığı gibi Hıristiyanlıkla da bir alakasının olmadığına dikkat çeken Şimşek, "Yılbaşı, ilahi hiçbir dinle alakası yoktur. Eğer olsaydı, yılbaşı gecelerinde kiliselerde ayinler yapılır, bu gece bir çılgınlık havası içinde değil bir takdis havası içinde kutlanırdı. Ama gerek yurt içinde gerekse yurt dışında bulunan kiliselere bakıldığında o gecede en küçük bir hareketin olmadığı görülecektir. Çünkü papazlar da bu akşam onlarca küp kutsanmış şaraplarını içmekte ve içip içip sızmaktadırlar. Zaten Peygamberlerin en fakirlerinden biri olarak yaşadığı Hıristiyanlarca da ifade edilen Hz. İsa ile bu gecenin safahatının, israfının ve çılgınlığının ne alakası olabilir?" dedi.

"Kızlar fuhşun çirkin kollarına düşüyor"
Yılbaşı gecesinde eğlenmek adına yüzlerce genç kızın fuhşun çirkef kollarına düştüğünü vurgulayan Şimşek, "Bu manzaraları her yılın Ocak ayının ilk haftasında gazete ve haber programlarından içimiz sızlayarak izliyoruz. Bu gecede; özellikle fuhuş ticareti yapanlar işbaşında oluyorlar. Kendilerine sermaye kazandırmak için kollarını sıvamış adeta avının üzerine atlamaya hazır bir aç kurt gibi ağızlarından pis salyalarını akıtarak masum ve cehaletinin kurbanı yavrularımızı bekliyorlar." ifadelerini kullandı.

"Gençler uyuşturucu ve içki müptelası haline geliyor"
Yılbaşı facialarından birinin de binlerce gencin eğlenme uğruna uyuşturucu ve içkiye müptela hale gelmesi olduğunu ifade eden Şimşek, "Acaba tadı nasıl?` merakı ile başlanan uyuşturucu ve içki belası daha sonra yuvaların yıkılması, insanların komaya girerek genç yaşta ölmesine kadar uzanan acı bir serüven haleni geliyor." diye belirtti.

"Her yılbaşında 50 bin çam fidanını kaybetmek ihanettir"
Her sene olduğu gibi bu senenin de Noel uğruna binlerce çam fidanının katledileceğini sözlerine ekleyen Şimşek, "Türkiye`de her geçen gün yeşillik oranının azaldığına dikkat çeken orman mühendisi uzmanlar, kesilen çam fidanlarının bir günlük eğlence için feda edildiğini kaydederek, şunları söylüyorlar: `Binlerce çam fidanına yazıktır. Kutlamalarda çam fidanı kullanılsa ne olur, kullanılmasa ne olur? Türkiye`de her geçen gün azalan yeşil alanlar, yanıp kül olan ormanlar göz önüne alındığında, her yılbaşında 50 bin çam fidanını göz göre göre kaybetmek ihanettir." söylendiğini kaydetti.

"Yılbaşı kutlamalarına karşı birbirimizi uyarmalı ve bilinçlendirmeliyiz"
Yılbaşı kutlamaları sırasında işlenen felaketlerden bir diğerinin de israf ve savurganlık olduğunun altını çizen Şimşek, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: "Memleketimizde işsizlik, fakirlik hepimizin malumudur. Bununla beraber memleketimizde bulunan ve büyük bir sefalet içerisinde yaşayan Suriyeli, Afganlı vesaire mültecilerin hali gözümüzün önünde iken yılbaşı kutlamalarını bahane ederek trilyonlara varan yersiz harcamalar toplumumuz için bir felaket değilse nedir? Netice itibariyle neresine bakarsanız bakın dinimize, örfümüze, kültürümüze ve inancımıza taban tabana zıt olan yılbaşı kutlamalarına karşı birbirimizi uyarmalı ve bilinçlendirmeliyiz." (M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir