• DOLAR 34.283
  • EURO 37.486
  • ALTIN 2905.34
  • ...
`Laik devlet tuttuğu eli, sadece sıkarak bırakmaz! `
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Konya İnanç Özgürlükleri Platformu merkez Kayalıpark alanında yaptığı 329. basın açıklamasında Hükümet ve cemaate seslendi. Platform adına basın açıklamasını Bayram Vanlı okudu.

 "Geçmişte ülkemizde bazı şeyleri söylediği için ve bu hususlarda kitap yazdığı için mahkum edilen kişilerin söylediklerini bugün devlet ricali söylüyorsa en azından bunları söyleyenler bir özrü hak etmiş değil midir? Bundan beş yıl önce suç olan şeyler bugün niye fedakarlık olarak nitelendirilmektedir. Kamuoyu bunun cevabını merak etmektedir." dedi.

 Vanlı açıklamanın devamında, "Ülkemizdeki çatışma ortamında iki tarafın birbirlerini ülke menfaatlerinin düşmanı olmak ve dış bağlantılarla işbirliği içerisinde olmakla itham ettikleri bir gerçektir. Her iki tarafı da varsa kendilerinin ve diğer tarafın dış bağlantılarını kamuoyuna açıklamaya davet ediyoruz. Tarafların her birisi karşı tarafı dış güçlerle işbirliği olmakla itham ettiğinde gördüğümüz odur ki neredeyse aynı yerlere işaret ediyorlar. Bu aynı yerin birden çok algı üzerine kurulu olduğuna ve bu işaret edilen yerin tarafeynin her biriyle iyi ilişkiler içinde olduğuna delalet etmez mi? Siz önce kötü ile kendi ilişkilerinizi kesip, sonra karşı tarafı bu ilişkileriyle suçlamanız daha doğru olmaz mı? Daha da önemlisi madem bu dış güçler kötü ise, o zaman onların yerli iş birlikçileriyle uğraşmaktan çok, bilfiil kendileriyle uğraşmak daha doğru değil mi? Tarafeynin her birini bu hususlarda cevap vermeye çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

 Dış güçler denildiğinde, kamuoyunun genellikle emperyalist güçleri anladığını belirten Vanlı, "Ülkemizin bu güçlerle sosyal ve siyasal ilişkileri oldukça iyidir. Hatta ülkemiz mahkemelerinde dokuz kardeşimizi şehit eden İsrail`in yargılanamayacağını ifade eden yargıçlar bile bulunmaktadır. Ve hükümet bu yargıçlarla alakalı herhangi bir girişimde de bulunmamaktadır. Dış güçler kötüdür ama, hep karşı tarafı desteklediğinde mi? Kamuoyu bunun böyle olup olmadığını merak etmektedir.

 Mevcut çatışmada daha çok hükümetin yanında durmayı tercih eden ve karşı tarafı İslami guruplarla ilişkilerini zarara soktuğunu söyleyen bir takım İslami camia önderleri de şunu bilmeli değil mi? Bundan beş yıl önce taraflardan diğeri de devletle ilişki kurmuş hatta devlet onları kollamış gözetlemiş, onlar da hem devleti hem hükümeti her platformda savunmuşlardı. Fakat bugün karşı karşıya geldiler. Siz bundan hiç ibret almıyormusunuz. Devlete elini uzatanlar şunu unutmamalıdır ki laik devlet tuttuğu eli her zaman sadece sıkarak bırakmaz."dedi. (İlyas Yavuz - İLKHA)



 

Bu haberler de ilginizi çekebilir