• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"İslam düşmanları gençleri değerlerinden etmek için çalışıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Yaklaşan yılbaşı nedeniyle yazılı basın açıklaması yapan Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi, Müslümanlar için yılbaşı değil Hicri Yılbaşı geleneğinin olduğunu vurguladı.

 

Açıklamada, yıllardır Cuma namazlarında, İslami TV ve radyo kanallarında, gazete ve dergilerde yılbaşı gibi kötü geleneğin tarihi seyri ve tahribatları hakkında çok şeyin yazılıp, söylendiğine şahid oldukları belirtildi. Yapılan tüm uyarılara rağmen bu kötü geleneğin gençler arasında yer edindiğine dikkat çekilen açıklamada, bu tarihin adeta bir günah ve suç günü haline geldiği ifade edildi.

 

Müslümanlara yetecek kadar mukaddes gün ve geceler vardır
İslam'da Müslümanlara yetecek kadar mukaddes gün ve gecelerin olduğu vurgulanan açıklamada, "Elhamdulillah, Müslümanlar olarak bu mübarek zamanları da en güzel şekilde layıkıyla ihya etmeye çalışıyoruz. Ancak İslam düşmanlığında sınır tanımayan yerli ve harici misyonerler, yazılı ve görsel medya, toplumu ifsad için var güçleriyle çalışan kurum ve kuruluşlar ve şahıslar gençlerimizi imanlarından, mukaddes değerlerinden etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Maneviyattan yoksun gençliğimiz ise yaldızlanarak kendisine sunulan bu zehiri farkında olmayarak içmekte ve ortaya katil, uyuşturucu ve alkol bağımlısı, cahil ve hırsız bir toplum modeli çıkmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

 

Müslümanlar için Hicri Yılbaşı geleneği vardır
Yılbaşının diğer normal zamanlardan hiçbir farkının olmadığı belirtilen açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: "Hristiyanlar kendilerince bu güne bir takım anlamlar yüklemişlerse bu onları bağlar, biz Müslümanları değil. Biz Müslümanlar için Hicri Yılbaşı geleneği vardır. Bizler Peygamber efendimizin (sav) Mekke'den Medine'ye hicretini esas alan tarihi yılbaşı olarak bilir, kimseyi taklit etmek zorunda hissetmeyiz kendimizi. Bu nedenle değerli halkımızdan istirham ediyoruz; yılbaşından bir ibret çıkarılacaksa bu, acı da olsa ölüme her gün biraz daha yaklaştığımızı hatırlatıyor olmasıdır. 31 Aralık bu yönüyle hepimizin unutmayacağı güzel bir tarihtir. Yüce Rabbimizin, "Kendinizi ve ailenizi yakıtı insanlar ve taşlar olan Cehennem azabından muhafaza ediniz." fermanına kulak verelim ve bugünde Yüce Mevlamızın rahmet ve mağfiretinden mahrum kalmayalım."

 

Açıklamada, ailelere de uyarılarda bulunularak, "Çocuklarımızın yılbaşı günlerinde yaşanan sarmaş-dolaş, içkili-kusmalı görüntülerine şahid olmak istemiyorsak, neslimizi ifsad etmek isteyen fesatçılara fırsat vermeyelim ve sorumluluğumuz altındakilerin çobanı olduğumuzu unutmayalım." denildi. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir