• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
 Balbay: Milletvekilliği Görevim Engelleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinde oluşturulan salonda görülen duruşmada taleplerin alınmasına devam edildi.

Sanık Mustafa Balbay, mahkeme heyetinin 23 Haziran`da tutukluluğunun devamına ilişkin verdiği kararı eleştirerek, ``Milletvekili olarak görevimi yapmamı engelliyorsunuz. 23 Haziran`daki tutukluluk halinin devamı kararıyla hüküm inşa ettiniz. Masumiyet karinesi değil mahkumiyet kararı verdiniz. Kararınızda `devletin bölünmez bütünlüğünü` gerekçe gösteriyorsunuz. Bana böyle bir suç isnadı yok. Çok büyük bir hata yapmışsınız`` diye konuştu.

Balbay, tutuklu kaldığı süre boyunca 3 kitap yazdığını, sorumluluğunu yerine getirmeye devam ettiğini belirterek, ``Milletvekili olarak kendimi daha fazla sorumlu hissediyorum. Bedenimi tutsak tutabilirsiniz, ama milletvekilliği görevimi yapmamı engelleyemezsiniz`` dedi.

1950`de gazeteci Mümtaz Faik Fenik, 1957`de Osman Bölükbaşı ve 2007`de Sebahat Tuncel`in milletvekili seçildiklerinde tahliye edildiklerini anlatan Balbay, ``Türkiye demokrasi tarihine bakıldığında bu üç olay varken kendi gerekçenizi muhakeme ediniz. Acaba demokrasi açısından geri mi gittik, ileri mi? Anayasa`nın 9. maddesi `Yargı, Türk milleti adına karar verir` der. Bu da milli iradedir`` şeklinde konuştu.

Savcı Mehmet Ali Pekgüzel`in bir duruşmada, ``Terör örgütünü ortaya çıkarmaya çalışıyoruz`` dediğini anımsatan Balbay, ``4 yıldır devam eden çalışmanızı kolaylaştırmak istiyorum. CHP yöneticileri ve milletvekilleri burada. Arayıp bulamadığınız `Ergenekon` terör örgütü`nü biz bulmaya çalışalım. Eğer var olduğunu bulursak, ilk önce ben söyleyip yazmazsam namerdim`` diye konuştu.

Cumhuriyet gazetesinin, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı gibi yazarlarını teröre kurban verdiğini ifade eden Balbay, ``Cumhuriyet teröre kurban verdi, şimdi de mahpus veriyor`` dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir